Zobacz pojedynczy post
stary 04-08-2007, 21:24   #313
Xerionis_Family
Użytkownik Forum

Xerionis_Family's Avatar

Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: WLKP

Stan: Początkujący
Świat: Polska
Poziom: 192
Skille: 100+
Poziom mag.: 25
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mazgier Pokaż post
Sorc na utamo vita vs. np. wampir - poleci ok.100-150 many z magic shielda i 80-100 z visa/wanda. Razem mamy stratę 180-250 many czyli ~2 mana fluidy. Koszt = ~100gp.
Paladyn vs. wampir - poleci ok. 20-40 many na exurę, żeby zrzucić paraliż + 0-2 speary. Koszt = 0-30 gp. Widać różnicę?
Wampir to jedynie taki prościutki przykład. Nie chce mi się nawet próbowac wyliczać różnicy w kosztach dla czegoś trudniejszego/silniej bijącego. Paladyn od ~40 levelu może ekspić na tombach (nawet za tp) wydając tylko groszowe kwoty na amunicję (royal speary) i beż konieczności zuzywania mf/UH. Magowie muszą wydawać po kilka k na mf'y i ostro się starać, zeby wyjśc na plus.
Idż z DS'ami na DL'e i powiedz mi jak długo DS'y pożyją...
Naprawdę? Ciekawe jak mojemu koledze (wczoraj miał 102lev, jutro pewnie dobije 103) się to jednak udaje?
Ty, oczywiście, magicznym sposobem, nigdy się nie wpakowałes na kombo od "nerwowego" smoka? Sorc na 43 może się "złożyć" zanim zdąży zauważyć co go zabiło, zaręczam...
I zapewne dlatego , że h-levele tak strasznie potrzebują SD, ich cena od czasu update spadła z 5,5-6k za plecak do 4-4,5k...
900gp na amunicję... co za straszliwy wydatek... toż to prawie cały bp mana fluidów możnaby za to kupić. A wiesz na ile magowi na Twoim levelu starcza 1 bp manafluidów?
A przy okazji, to ile przynosisz z powrotem loota/gp za te wydane 900?
Jak ja kocham te opowieści na temat grania magiem w wydaniu ludzi którzy nie mają o tym pojęcia... Atakujemy 2x na turę? Owszem. Tylko przy okazji musimy "łykać" wszystkie ataki bo vis bije tylko na wprost, musimy się leczyć co 2-3 strzały z visa (co przy okazji zmniejsza częstotliwość naszych ataków. Palkowi exhaust nie blokuje strzelania, nieprawdaż?) no i co najważniejsze, my poprostu musimy móc zabijać szybciej bo to jedyna szansa żeby samemu przeżyć, zważywszy na mikrą ilośc posiadanych hp. "Mniejsze waste na leczenie" - ha-ha-ha - ponury żart...
Po pierwsze: "manna" to może być co najwyżej kasza (chyba że masz jakieś takie biblijne skojarzenia?). Po drugie: 1 e-vis = 20 many = 20 sekund czekania na odzyskanie zużytej many (z promocją). Znasz jakieś miejscówki, gdzie można sensownie poekspić

strzelając raz na 20 sekund? Jeśli tak, "to jesteś człowiekiem który obala wszystkie znane mi teorie!"
Odkładając bajki na bok, smutna rzeczywistość jest taka, że mag musi używać mana fluidów by móc walczyć, więc przeliczanie każdego strzału na gp jest jak najbardziej na miejscu (odtwarzanie many jedynie minimalnie zmniejsza ogólny koszt).
Biorąc pod uwagę to co sie teraz wyrabia to się może niedługo zmienić. Nie wiem jak na Twoim świecie ale u mnie są w tej chwili takie miejsca gdzie nie mozna kamieniem rzucić, żeby nie trafić w paladyna. Kiedy wczoraj popołudniu wybrałem się na Nargor, wróciłem po 15 minutach. Nie da się grać, kiedy za 1 piratem goni 2-3 paladynów...
No wiesz mój zarobek jest niemały muszę przyznać, i na pewno jest większy niż ma sorc/drui. Nie ma sensu w ogóle porównywanie po tym update, ale teraz sorce/druidzi mogą zobaczyć jak to jest gdy siła zależy od skilli a nie od lvla. Nie twierdzę, że to dobre, bo jak już wcześniej mówiłem gdyby siła zależała od lvla u wszystkich profesji gra stała by się ciekawsza.

Trudno wyjść na plus? Może to i dobrze, przynajmniej niektóre dzieci przestaną grać bo im będzie trudniej

heh 2-3 paladynów za piratem? ... proszę cię nie zacofujmy się do poziomów ~30

No chociaż teraz to narodził się nowy problem... zaobserwowałem zanik selekcji między lvlami na expowiskach. Np. 20 lvl paladyn expiący na pohu (GS o,O) albo na dragach 7x... no bez przesady, ale takie coś to już nie przystoi poprostu. No ale to i tak się nie umywa do tego, że knighci podbiegają na resp i wybijają wszystko szybciej i bez waste żadnego praktycznie.

Co do waszej ilości hp to i tak macie go baardzo dużo... w porównaniu z ilością many (sorce i druidzi expią na mana shield). Porównaj sobie dane: sorc/druid - 5 hp i 30 many = 35/ lvl. Knight 15 hp i 5 many(20), a paladyn 10hp i 15 many (25)

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michael Jackson Pokaż post
Xerionis_Family gadasz głupoty, że paladyni znowu zostali pominięci, ale zauważ, że palkiem nie masz nigdzie straty kasy, pierdolisz coś o demonach, że masz wast, ale nigdzie indziej, a 100 lvl magiem solo na demonach masz 10x wiekszy wast. Teraz palek i knight jest duzo lepszy od maga.
Heh szkoda słów! Sorc 100+ wytraca około 20 sd na demka (oh co za strata przecież przed update było o wiele mniej!) a taki paladyn musi latać hohoho albo i dłużej atakując demka z hitami średnio 150~ (powiedzmy że ench spearami będzie nawet 180) co wychodzi około 54 hiy na demka (rox ponad 2x dłużej).

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha Pokaż post
Jassne... nawet teraz prożno szukać ludzi bez bota na 100+lvlach
Takie są realia i sie juz nie wysilaj.
PS: to co to za film byl ze ty widziales ze on sie sam uha bez bota?

no ok super, sorc zabija szybciej,a teraz policz jego koszty

i bije tyle samo co sorc z runami ....

zle sforumłowałem, chodizlo mi konkretnie o exp z DSami na dragach

a jakie paladyn ma tam koszta?

moje sie nie zmienily, ale najta i pala - tak, a jest takie przyslowie: "stojac w miejscu - cofasz sie"

twierdzisz ze 130 lvl sorce expia z sd?

no i? jeden jedyny wariant przejscia anni bez bota, a co z reszta?

aha te 350gp na godzine ta sa wg ciebie koszta?!

no i co po tym tanszym leczeniu? jakbys nie pamietal to sorc potrzebuje many do atakowania tez, nie tylko do leczenia

naprawde nie masz do czego sie juz przyczepic? jezeli tak, to idac twoim tokiem myslenia wszystkie profesje expia za darmo, bo nie potrzebuja GP do walki... o.0

ale wzamian za to ze mial wieksze koszty to mial zadawal wieksze obrażenia z tych run i visa

czy aby napewno? gdyby nie update to seromontis by mial teraz podobna sile magii co ~200 lvl sorcerer
To że 100+ expią z sd to nie jest moje twierdzenie, tylko sama prawda. Jeśli mysisz inaczej, to znaczy że nie masz zielonego pojęcia o tej grze...

Hmm mówisz że przed update seromontis miał siłę magii jak 200+ sorc? Dobry żart

Inne warianty są takie - team 3 sorców ue + 1 inna osoba. No dobra to takie banalne, ale prawda jest taka, że anihi to z założenia ma być quest dla prawdziwych hardkorowców. No a że realja są takie, że wszyscy śmigają na botach, to nawet ludzie którzy kompletnie nie umieją grać są w stanie je przejść.

[youtube]Mój kanał yt:

Xerionis_Family jest offline