Zobacz pojedynczy post
stary 04-08-2007, 23:54   #320
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Domyślny

Cytuj:
przynajmniej k***a nie ma ze sorc nabija 100 lvl w miesiac
Fakt, na knighta łatwiej ustawić bota, więc może padnie rekord 100 lvl w 3 tygodnie?

Cytuj:
Siła magii Seromontisa = 300*2+9*3 = 627
Siła magii ww. sorca = 200*2+80*3 = 640
Mi się wydaje, że taki sorc miałby tyć większy mlvl, ale główną różnicą (między Sero~a 200+ MS) jest to, że knight nie może używać SD.

Cytuj:
Mag zabija demona, zużywając runy warte ~5k, dwukrotnie szybciej niż "biedny" paladyn, którego amunicja kosztuje... ~75gp (o ile aż 5 włóczni sie złamie).
5k + koszty leczenie
0,075k (praktycznie zero) + 2x koszty leczenia
I tak mag wychodzi na tym dużo gorzej, ale nie róbmy takich dysproporcji.
Ps. Koszty podałem orientacyjnie, jednak nie wyglądałoby to dokładnie tak, bo mag musi na siebie bardziej uważać.
Ps2. Przy nieskończonej kasie (czyt. na OTS) to expienie na demonach z SD bije na głowę wszystko, co może zrobić palek.

Cytuj:
Otóż jestem bardzo wzruszony iż pall waląc z dystansu ma słaby shielding, a sorc, często z rodem z zasiegiem 1,2 kratki (mówie tu o l levelach) ma często dużo słabszy
A wszystkie sorki walczące "w zwarciu" ze strike'ów (to już med-lvl) mają jeszcze gorzej od low-lvl.

Cytuj:
gdyby siła zależała od lvla u wszystkich profesji gra stała by się ciekawsza.
A tak właśnie nie jest?

Cytuj:
Porównaj sobie dane: sorc/druid - 5 hp i 30 many = 35/ lvl. Knight 15 hp i 5 many(20), a paladyn 10hp i 15 many (25)
Porównaj sobie dane
sorc/druid - 5hp 30 many 10 capa = 45
knight - 15 hp 5 many 25 capa = 45
paladin - 10 hp 15 many 20 capa = 45
Cholerny brak balansacji w tym zakresie.

Cytuj:
Głos z tyłu sali: Hmm, no cóż, ale magowie NADAL są ponad dwa razy silniejsi niż rycerze, czyż nie?
Nie chodzi tu o dmg, ale o to, że sorc jest wstanie 2x szybciej expić.
DRoN jest offline