Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Articuno
Ja tam zawsze myślałem, że to trener wybiera sobie piłkarzy, a nie prezes, ale dobra...
|
Za Pereza było inaczej.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Articuno
Tak o nagle po sezonie w Madrycie, Emerson i Fabio chcą wrócić to jednak dużo słabszego Turynu.
|
A skąd Ty takie informacje wziąłeś?
Cannavaro wykorzystał dzisiejsze wydanie gazety, w celu ogłoszenia wszystkim, że "zostaję, aby zdobyć Ligę Mistrzów". Tym samym włoski obrońca chciał uciąć jakiekolwiek spekulacje na temat jego możliwego odejścia z Santiago Bernabéu.
- We Włoszech mówili, że zamierzam wrócić. To nieprawda. Trzyletni kontrakt podpisałem z Realem Madryt, nie z Fabio Capello - zakończył najlepszy obrońca świata.
-----------------------------------------------
Emerson, na falach radia Marca, uciął wszystkie spekulacje na temat swojego odejścia z Madrytu i wyznał, że Bernd Schuster liczy na niego. Brazylijczyk zapewnił, że "moja sytuacja jest teraz całkiem inna, ponieważ Capello mnie już znał. Nowy szkoleniowiec jest wspaniały" i dał jasno do zrozumienia, że wszystkie plotki na temat jego przyszłości nie są pewne.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thomisson
A Owen, Reyes, sprzedanie Makelele oraz Cambiasso?? poza tym z Cassano już nie przesadzaj, kiedy Real go ściągał z Romy, już wtedy był wrakiem piłkarza.
|
Owen, Makelele i Cambiasso to czasy Pereza. Wielu z Was pisze, że
wciąż nie rozumie polityki transferowej Realu Madryt. Dlatego pytam o jakieś bardziej aktualne przykłady, a nie te sprzed trzech/czterech lat.
Reyes nie chciał wracać do Realu. Zawodnika się nie nakłoni na siłę, jeśli tego nie chce. Jose wybrał Atletico, bo podobno coś tam z nimi podpisał już rok temu. Po drugie, zarząd nie walczył za wszelką cenę o jego transfer definitywny, ponieważ już za chwilę powinien być Robben - jedna z obietnic przedwyborczych Calderóna i zawodnik na tę samą pozycję co Hiszpan.
Naprawdę nie rozumiem czepiania się transferów Realu. Zakup Ruuda, który został królem strzelców. Diarra, który jest bardzo dobrym defensywnym pomocnikiem. Cannavaro, najlepszy obrońca i piłkarz poprzedniego roku. Emerson, zmiennik Diarry. Wypożyczenie Reyesa. Trzy młode talenty z Ameryki Południowej - Higuain, Gago i Marcelo. Pozyskanie
za darmo Metzeldera, Dudka i Savioli. Pepe wydaje się być przepłacony, ale tak samo było w przypadku Ramosa. Ktoś teraz podważa jego umiejętności? Zaklepanie sobie zakup Nasriego w przyszłym sezonie. Wywalenie Ronaldo, który psuł atmosferę w szatni. Zakończenie
ery galaktycznych poprzez nie przedłużanie kontraktów ze starymi Carlosem i Beckhamem. Nie wiem jak Wy, ale ja tutaj widzę więcej pozytywów i zrozumiałych ruchów.