Zobacz pojedynczy post
stary 06-08-2007, 13:11   #363
mazgier
Użytkownik Forum

mazgier's Avatar

Data dołączenia: 24 04 2006
Lokacja: Poznań

Profesja: Royal Paladin
Poziom: 93
Skille: ujdą
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lupa'Aziro Pokaż post
Teraz kilka słów o magach osłabianych po UP'ie:
Przeprowadziłem mały wywiad wśród moich znajomych który grają postaciami magicznymi (sorc/druid) z tego co udało mi się dowiedzieć większość osób które źle wyrażają o zmianach mają nie współmiernie niski magic lv. w porównaniu do poziomu postaci. Natomiast gacze którzy poświęcili więcej czasu magic lv'a robie runów ect. nie zauważyli zmian w magi spontanicznej (exori ect.) i tylko nie wielkie zmiany w korzystaniu z runów. Świadczy to jak widać o tym że Ci którzy używali w większości runów do zdobywania exp. (było to szybkie , łatwe i przyjemne ) ucierpieli najbardziej. Teraz wysuwa się pytanie czy te wszystkie negatywne wypowiedzi pochodzą pochodzą właśnie od ludzi takiego pokroju... wydaję mi się że nie w 100 % ale w dużej części na pewno.
Mógłbyś podać levele / magic levele tych Twoich znajomych? Bo mam niejasne wrażenie, że albo są to postacie w granicach 50-70 levela albo całkowicie "wirtualne". Nie chcę Ci w żadnym wypadku zarzucać kłamstwa ale historie o ludziach, którzy "nie zauważyli zmian w magi spontanicznej" są... powiedzmy, że cokolwiek na bakier z rzeczywistością.
Mój MS przed updatem nie schodził z e-visa poniżej 150, z e-wave poniżej 440 a z UE poniżej 880. Max hity z e-vis plasowały się w granicach ~240, z e-wave podchodziły pod 800.
Po "wyrównaniu" e-vis bije 140-190 (przeciętnie wyćwiczony paladyn, na ~50 levelu ma lepsze hity - oczywiście przy niższej średniej dmg, ale jednak), e-wave 360-600.
Chyba musiałbym być ślepy, żeby nie zauważyć zmian.
Mój m-level = 72 (26 pozycja w rankingu na moim świecie).

A przy okazji - robienie run to najwolniejszy i najmniej efektywny sposób "trenowania" m-levela u profesji magicznych.