Zobacz pojedynczy post
stary 07-08-2007, 11:23   #386
Ghard Lage
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nikosix Pokaż post
"Rycerz: O mój boże! Jestem dwa razy lepszy niż byłem! I hej, spójrz na tego maga -wskazuje palcem na maga-
Mag: O mój boże! Niewiarygodne! Jestem o połowę słabszy niż byłem! I na dodatek, spójrzcie na rycerzy -wskazuje palcem na najbliższego rycerza-
Głos z tyłu sali: Hmm, no cóż, ale magowie NADAL są ponad dwa razy silniejsi niż rycerze, czyż nie?"

Może i magowie są silniejsi 2x, ale "szybsze expienie" ponosi za sobą wysokie koszty, bo ile nam zejdzie mana fluidów czy run? Taki knight podejdzie sobie do silniejszego potworka i nawala, czasem użyje 1-2 uhy, a mag zużywa manasy albo czeka na regenerację many co trwa bardzo dlugo... nie podoba mi się, że najsilniejsza broń profesji magicznych (tj. sd) zadaje obrażenia o 50% mniejsze. A w dodatku jak się chwali knight na 60lvl, że zadal hit 300+ i wali tak ciagle to magom/druidom nie opaca kupywać sobie sd, żeby nakadać takie hity jak knight czy pall.
Mam kuzyna, który ma 58lvl swoim ek i wiem, że troche przesadzasz. Po pierwsze sorc na 50lvl z dobrym magiciem nadal walnie 200~ z exevo mort hura w każdego człowieka exevo mort hur (chyba 250 many co?), knight za to
w pallka/knighta będzie walić po 50-70 a w sorca no po 100 czasem jakiś dobry hit wskoczy w stylu 150 więc kwesta pvp wyjaśniona. W pve sprawa się ma podobnie 50lvl sorc z dobrym magiciem walnie 400~ w potworka z exevo mort hura z visa 130~ knight za to walnąć może od 0-340 i to na 60lvl więc średnia wychodzi trcohe więcej niż u sorca z visa, pallek na 40lvl przy diście 70 wali z exori cona średnio po 50 (40 many) za to hity od 0 (pallek ma częste tzw. puffy - słabo się przebija) do 220 więc średnia 110 nie licząc puffów sorc za to na tym samym lvlu będzie miał taką samą średnią ale vis zawsze walnie te 110 więc szybciej expi a manasy nie są asz takie drogie...