Zobacz pojedynczy post
stary 07-08-2007, 16:08   #393
Xerionis_Family
Użytkownik Forum

Xerionis_Family's Avatar

Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: WLKP

Stan: Początkujący
Świat: Polska
Poziom: 192
Skille: 100+
Poziom mag.: 25
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duch Niespokojny Pokaż post
No dobra, nie wiem po co tracę czas na te "dyskusje" z tobą, skoro ty potrafiłbyś nawet udowodnić, że na Słońcu istnieje życie, a jeśli ktoś w to nie wierzy, to po prostu "nie jest dość sprytny", żeby się o tym samemu przekonać. Tak czy owak, chciałem po prostu usłyszeć twoje rewelacje, aby móc cię wyśmiać i łatwiej wykazać ci, że gadasz bzdury, ale mogę to zrobić i bez tego.
No-Comment...
Cytuj:
Już samo to zdanie pokazuje twoją niekompetencję, bo nawet jeśli twoje poniższe stwierdzenie jest prawdą (to o expieniu z UE na mana shieldzie), to i tak olbrzymia większość magów nie używa mana shielda do expienia i bez problemów biją nawet i warlocki (na odpowiednio wysokim poziomie, oczywiście), a więc twoja wyobraźnia szwankuje dosyć mocno.
Jak sam mówisz na odpowiednim lvlu... tzn na takim, na którym nie będą się bawić "up/down" to raczej same lvle grubo ponad 100...

Cytuj:
Załóżmy, że mowa o sorcach na poziomie ~150. Taki mag ma 895 hp i 4295 punktów many. Skoro istnieje konieczność używania magic shielda, to wzmiankowane potwory muszą być w stanie uderzyć za nawet za 900 punktów w ciągu tury. Załóżmy jednak, że średnio zadają 500 obrażeń na turę. To, plus użycie ultimate explosion daje 1900 many. Jeżeli stwory złożą się na jedno UE, to nie mogą być jednak silniejsze od smoków, a więc nie dadzą żadnych odpowiednio dobrych przedmiotów, czyli nie ma szans, żeby się zwróciło. Trzeba więc walnąć jeszcze raz, co kosztuje kolejne 1900 many. Ogółem poszło więc 3800 mp, czyli niebezpiecznie blisko maksimum. Jeżeli teraz potwory będą wredne i walną trochę mocniej, może się okazać, że nie ma już many na użycie drugiego UE. Pozostaje więc uciekać w popłochu, z dużą szansą na teleport do świątyni, bo oczywiście przy tak mocno uderzających potworach nie ma możliwości na bieżąco odnawiać manę przy użyciu fluidów. Nawet jeśli jednak wszystko poszło bez przeszkód, to i tak zużyliśmy 1-2 plecaki mana fluidów na zabicie kilku-kilkunastu potworów, co ma szanse się zwrócić tylko przy jakimś niesamowitym szczęściu.
Twoja umiejętność logicznego myślenia mnie dobija... i ty mówisz że jesteś dość sprytny żeby grać sorcem <załamka>

Po 1:
Cytuj:
Skoro istnieje konieczność używania magic shielda, to wzmiankowane potwory muszą być w stanie uderzyć za nawet za 900 punktów w ciągu tury.
No niestety to zdanie jest najśmieszniejsze bo najgłupsze... gdybyś miał zlurować potwory które są w stanie walnąć po 900/ture to na tym 4300 manny padł byś jak długi gdyby ich było więcej niż 3... a jak by było ich 6 (6x900=5400) padł byś na combo... a na hp (jak mówisz niecałe 900) wystarczą 3 potwory które są w stanie walnąć około 350 żebyś się poskładał na niefortunne combo... tak więc lurując powiedzmy 15 potworów które atakują na różne sposoby i zadają różne hity moi znajomi używaja mana shield, bo zazwyczaj dolurowanie do schodów troche zajmuje...

Po 2:
Cytuj:
Załóżmy jednak, że średnio zadają 500 obrażeń na turę. To, plus użycie ultimate explosion daje 1900 many.
UE zabiera 1900 manny? gz...
http://wiki.hunted.pl/wiki/Ue

Po 3:
Cytuj:
Jeżeli stwory złożą się na jedno UE, to nie mogą być jednak silniejsze od smoków, a więc nie dadzą żadnych odpowiednio dobrych przedmiotów, czyli nie ma szans, żeby się zwróciło. Trzeba więc walnąć jeszcze raz, co kosztuje kolejne 1900 many. Ogółem poszło więc 3800 mp, czyli niebezpiecznie blisko maksimum. Jeżeli teraz potwory będą wredne i walną trochę mocniej, może się okazać, że nie ma już many na użycie drugiego UE. Pozostaje więc uciekać w popłochu, z dużą szansą na teleport do świątyni, bo oczywiście przy tak mocno uderzających potworach nie ma możliwości na bieżąco odnawiać manę przy użyciu fluidów.
<leży na podłodze i sika ze śmiechu)...
UE zabiera 1200 many (to tak na wypadek gdybyś myślał, że mój link to keylogger czy coś bo w twoim przypadku to chyba możliwe...) a wcześniej zaznaczyłem, że potwory są lurowane na utamo vicie, co znaczy że są lurowane do miejsca gdzie znajdują się schody, żeby taki sorc mógł sobie spokojnie zejść, zmanasować się do full many, i wybija spokojnie potwory na tyle ue na ile potrzeba/lub na 1 ue i reszte dobija visem...

Tak więc panu "duchowi niespokojnemu" podziękujemy za rozmowe na poziomie...

[youtube]Mój kanał yt:

Xerionis_Family jest offline