Ludzie zaczynacie sie zachowywac jak dzikie, wściekłe psy. Zamiast zjadania jeden drugiego na wzajem proponuje zastanowić sie nad paroma rzeczami jeżeli juz macie taką potrzebę dyskutowania (40 stron).
Mianowicie:
1.Kto jest lepszy: knight czy paladin?
2.Kto was bardziej ciągnie: druid czy sorc?
3.Czy waszym zdaniem miecz jest równy obuchowi i siekierze?
4.Czy opłaca się expić za pomocą strzał i boltów?
To tylko przykłady zagadnień. Mam nadzieję że żarzegnają one spory na forum. Pytania sa na temat balansacji, więc myślę, że sa na miejscu. Każdą swoją wypowiedz należałoby uzasadnić.
No to ja może odpowiem:
1. Moim zdaniem knight jest lepszy od paladina, poniewaz knight ma więcej życia, ma dobrą obrone i silny atak a także dużo czarów (jak na knighta). Niewliczając run (waste), paladin to osłabiona wersja knighta.
2.Mnie bardziej przyciąga postać druida, która jest powiązana z naturą. Ma ona dobre zdolności magiczne, może robić kosztowne runy (uh), które może szybko sprzedac i mieć dużo pieniędzy.
3.Moim zdaniem po tym update miecz=siekiera=obuch, poniewaz wystarczy popatrzeć na ich ataki, wagę i obronę. Wcześniej wydaje mi się, że obuch był najsłabszy.
4. Moim zdaniem nie opłaca sie już expic za pomocą boltów, strzał, gdyż istnieja teraz silne włócznie a do tego możemy wzmocnić swoją obrone poprzez noszenie tarczy. Oczywiście można używać boltów w walce z np. smokami, których siła rażenia ogniem nie może zostać powstrzymana przez tarczę.