Witam, mam problem z laptopem, oraz brak pomysłów jak można go rozwiązać. Zauważyłem, że ostatnio laptop zaczął mi się zawieszać, myślałem, że to tylko przypadek, czy błąd systemu. Dziwne było to, że nie mogłem ruszać myszką, jakby komputer został zamrożony, odczekałem minutę czy dwie, jednak ciągle nic nie mogłem zrobić. Wyłączyłem komputer, myśląc, że może powinien "odpocząć". Po około 30 minutach, laptopa włączyłem ponownie, wszystko działało dobrze, zacząłem grać w runescape, po około 10 minutach znów komputer się zawiesił. Odpuściłem runescape, pomyślałem, że nie będę mógł po prostu w tą grę grać. Po ponownym wyłączeniu i włączeniu komputer zawiesił mi się na grze we Flashu. Ciągle nic nie mogłem zrobić. Następnego dnia zawiesił mi się na kurniku, później nawet czytając e-booka. Jest to naprawdę niewygodne i chciałbym zlikwidować ten problem, jednak nie wiem jak. Nigdy nie miałem takich "zawiech" , powtórzę, że wyglądało to jakby komputer był zamrożony. Korzystam z Windowsa XP. Wcześniej nie było takich problemów.
Laptop nie jest szczytem nowości, jednak internet powinien śmigać na nim w miarę dobrze. Procesor : Athlon 2ghz (nie pamiętam dokładnie modelu) , 256ram, k.graficzna zintegrowana 64mb. Jest to Acer.
Dziękuję, za pomoc i pozdrawiam.
|