Zobacz pojedynczy post
stary 09-08-2007, 22:16   #58
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gogar Pokaż post
Teraz te klechy sie przeniosły do szkół, 'uczą' religii i jeszcze dostają za to kasę...
Ol zebys sie kur*** nie zdziwil ile dostaja... Za takie peniadze to nawet gornik by nie poszedl. U nas katechetka bardzo sie stara poprawic mlodziez i rozwiazywac ich problemy, zapier*** 18 godzin na dobe pracujacych dla tych niedoleznych dzieci, a mimo to dobrowolnie stara sie nawet za tak marne grosze.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cossma Pokaż post
Z drugiej strony co cie obchodzi średnia?
Czy gdziekolwiek jest to brane pod uwagę? Nie czy w liceum czy szkole wyższej są brane pod uwagę tylko poszczególne przedmioty.
I od tego posta powinno sie zamknac ten temat. ;p

Moim zdaniem taka decyzja jest sluszna poniewaz pozbedziemy sie wielu "robakow" udawajacych katolika. ;/ Druga prawa jest fakt, ze katolicym (i cale chrzescijanstwo) jest wspolna historia europy stanowiaca czesc jej fundamentu dlatego nie wiem czemu ta, a nie inna nauka ma byc nie doceniana.

Tak czy siak nikt wam nie narzuca religi... ale skoro chcecie miec "lerza siredniom" to juz wasza sprawa. ;/ Coz polska mentalnosc...

@edit to down
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper Pokaż post
Bo w szkole "religia" to nie nauka o religii, tylko wbijanie dzieciom tępych modłów do głów, w nie wiadomo jakim celu (oczywiście uogólniam, bo są i zdolni katecheci, ale ze wszystkich 4 czy 5, których miałem wątpliwą przyjemność poznać, tylko jeden nie był fanatykiem). Religia niech się liczy do średniej, proszę bardzo, tylko niech polega na nauce o różnych wyznaniach na świecie, ich porównaniu, dyskusjom o nich itd. Działania w stylu Jechowych pozostawmy Jechowym.
No wlasnie u mnie takie lekcje sa prowadzone. Uczymy sie nie obrazac innych, postepowac zgodnie z naukami Jezusa itp itd Jednym slowem dyskusje i madre lekcje.

Ostatnio edytowany przez janek@ - 09-08-2007 o 22:43.
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem