Cytuj:
Oryginalnie napisane przez nUUBBa
1. Mapy respawnu nierobiłem, bo już kilka takich tematów było, więc żeby dla odmiany ktoś mi nie zarzucił, że poskładałem czyjeś poradniki do kupy i podpisałem pod siebie, nie robiłem tego.
|
Lepiej z mapą niż bez.
Cytuj:
2. Co do expienia od 70 lvl dlaczego ? Ano dlatego, że nie wyobrażam sobie 16 lvl palla/kina biegającego z 20 parcelami w BP ... Ktoś odpowie można zrobić lootbag ? No niech spróbuje zrobić lootbag na świecie non pvp, zbierać 6h podczas gdy wpadnie jakiś noob i ukradnie mu go w 15 sekund. Chodzi o to, żeby można było nosić wszystko w BP i na bieżąco słać. Poza tym 70 vll (około) ma wystarczająco hp żeby bez problemu się exurować non stop, ponadto zużywa mniej run (po update exori mas) niż taki 16 lvl czy 30. Dlatego uznałem, że taka granica będzie w miarę rozsądna..
|
Na lootbag jest dużo praktycznych sztuczek.
Nie ma sensu bić 70 lvl tylko z myślą o MT. Oczywiście, na 70 lvl jest o niebo łatwiej niż na 50. A na 100 lepiej niż na 70 itd.
Cytuj:
3. Owszem nawet przy dużym farcie i 0 noobow w okolicy taki 20 lvl może zarobić. No ale nie czarujmy się ile ? Poza tym nie wyobrażam sobie bycia 20 lvlem i sellującym 400 Brass Helmetów (3 dni retried bo selluje helmety biega z depo do shopu ?).
|
Tego nie rozumiem. Czy to argument? To brzmi jakbyś chciał napisać "20lvl ma kiepsko, bo jest tam dla niego za dużo loota".
Cytuj:
I na koniec dodam, że w Mint spędziłem naprawdę sporo czasu. Zarabiałem tam kasę jak tylko weszło Update z Obsidian Knifem, to bylo jakoś mhm jak miałem chyba ze 65-70 lvl (obecnie 101), a w Mint siedziałem leciutko do 95 lvla (ze względu właśnie na kasę). I uwierzcie mi naprawdę kolega próbował tam zarobić na 50 lvlu i nici. Ja zrobiłem 50k a on 25k. Zaznaczam jescze raz owszem można od każdego lvlu, ale chodzi o to, żeby tam nie expić tylko zarobić. A dużo zarobi tylko doś wysoki lvl.
|
Knightem bardzo dobrze zarabiałem na MT na 40 lvl. Niestety, nie mogę podać dokładnych sum, bo grałem masę czasu temu (coś w stylu, "Co to Obsidian Knife?":<).
Cytuj:
Dziwi mnie rozbieżność ocen, czyżby ktoś był po prostu złośliwy ? Uważam, że wiedza, którą zawarłem w poradniku jest i praktyczna i sprawdzona.
|
Jest bezużyteczna, dla low-lvli (low-lvl - oczywiście pojęcie względne). Napisałeś jedynie taktykę "mamy duży lvl, wwalamy się na największą imprezkę. Oczywiście mamy dobre skille i zrobionego postmana. O lootbagach nawet nie myślimy".
Bardzo się cieszę, że tak dobrze przyjmujesz krytykę. Rzadko spotykany talent

.