Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Amahoro
Mnie martwi tylko, że Cipsoft pokazał jakieś wykresy a nie poparł tego konkretnymi przykładami.
Oczywiście, chociaż nie należę do najlepszych graczy, to i tak sobie pozwolę niezgodzić się z Cipsoftem.
Amahoro
P.S.
Czy ktoś ma wzór na siłę czarów po update?
|
Cipsoft przeciez poparł swoje wykresy przykładami.Oto niektóre z nich:
Cytuj:
Dwóch magów na poziomie 150 biega po Carlin zabijając przez godzinę 50 graczy wszelkich profesji, podczas gdy grupa siedmiu postaci na 100 poziomie nie jest w stanie ich zabić. Widząc coś takiego, wiesz że coś jest nie tak.
|
Cytuj:
Grupa przyjaciół chce zapolować na hydry, ale..
-'...kurcze, brakuje nam knighta. Cóż, więc nie mamy po co nawet iść, zapomnijmy o tym."
-'...kurcze, brakuje nam druida. W takim razie będziemy musieli zabrać mnóstwo run leczniczych. Oby zwróciły nam się one z lootu.'
-'...kurcze, nie mamy nikogo kto mógłby stworzyć summony. Będziemy musieli być ostrożni na wypadek gdyby hydra zmieniła cel.
Najlepszą i najbardziej harmonijną formacją byłby knight walczący w zwarciu, sorcerer atakujący magią, tworzący summony i dostarczający run, druid dla summonów i leczenia, oraz palladyn jako tania siła ognia
|
Cytuj:
Gracz chce być postacią magiczną, ale którą - sorcererm czy druidem? Obie profesję mają różne zalety. Druid jest lepszy w leczeniu innych, podczas gdy sorcerer ma więcej zaklęć ofensywnych. Czy są oni niezbalansowani, czy tylko różni?
|
Cytuj:
Gdyby druid był tylko słabszym sorcererm, nie byłoby powodu grania druidem. Wielu graczy wybiera jednak druida, dlatego że są typem człowieka który lubi pomagać, lecząc innych.
|
Chociaz i tak popieram twoje zdanie, że ten update był (jest) nieudany.
Co do siły czarów wydaje mi się ,że wzór wygląda mniej więcej tak: 2x mlvl +2*lvl\4- ludzie, *2potworki. Ale to tylko moje przypuszczenia.
PS. Na
www.tibia.com pojawiła się ankieta 'How do you like the summer update?' Jeżeli chciecie to głosujcie, byc może cos to da.