Zobacz pojedynczy post
stary 11-08-2007, 13:21   #18
Donas
Użytkownik Forum

Donas's Avatar

Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk

Stan: Na emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez nUUBBa Pokaż post
W zasadzie przyjmuje negatywne komentarze z pokorą i staram się poprawić błędy. Ale ta ocena UP (donad czy jakoś tak) to już normalnie mnie roz****ła. Człowieku co ty wogóle pier****sz ? MCA, CHAIN NIE ZBIERAM BO SIę NIE OPłąCA Z TYMDO SHOP BIEGAć JUż WIęCEJ GP Z ROTA WYCIąGNE W TYM SAMYM CZASIE NIż BIEGAJąC 300000 X DEPO -> SHOP KAPUJESZ CZY TO ZA TRUDNE ?
Nie no jak już oceniacie to konstruktywnie. A co do tych herezji to sam jesteś jedną wielką herezją, wypisałeś totalne bzdury pięknymi słowami.

PORADNIK JEST MOJą METODąNA ZAROBIENIE ! NIE PISAłEM WSZYSTKICH ITEMóW BO UWAżAM ZA WARTOśCIOWE TYLKO TE WYMIENIONE ! JEśLI KTOś MA INNY SPOSóB TO NIECH ODRAZU NIE PISZE, żE PORADNIK NIE PEłNY, BO JA SWOJE SPOSOBY ZAWARłEM W NIM ! MASZ LEPSZY POMYSł ? - NAPISZ !

Ogólnie widzę, że połowa ludzi ocenia po to, żeby sobie pościki trzaskać. Szkoda, że najprościej przychodzi im krytykanctwo w dodatku podparte czymś zupełnie bez sensu, odpowiedzieć na temat byle na siłe org.pl ...

ODPOWIEDZI DLA KOZAKA POWYżEJ --- DONAS ---

1. Sorry masterze, widać masz jakieś nadprzyrodzone zdolności i nikt nie jest w stanie ukraść ci lootbaga, geniusz ? < to napisze nawet na tibia.com w moim temacie, ludzie z mojego serwa się uśmieją ...

2. Pozycji napisałem tyle ile uważam za stosowne, wolę iść zbierać gp już na roty niż biegać 400000h z macami depo -> shop.

3. 20 lvl knight na Mint w dodatku z dużym zyskiem - a to jest dopiero dobre ahahhahaha Jeśli uważasz, że 20 Knightem da się tam zarobić nagraj mi filmik jak takim charem biegasz. UH za UH (zysk 30k, wydane runy 300k ?) no nie rozśmieszaj mnie. < też dobry wątek na tibia.com w moim temacie

Co do mojego expienia to ja nie ty, wiec napewno na 70 lvl na rot byś mnie nie zastał. Jestes naprawde zalosny, powiedz mi z czego wynika twoja zlosliwosc do mojej osoby ?

4. to jest uciążliwe uwierz mi bo biegałem tak swego czasu na facc. W domku wywalasz all na ziemie i później do bp a w dp jest zadyma z okienkami. Ale ty wiesz lepiej przeciez

Tymi słowami można podkreślić MOC jaka ma pan z komentarza UP. Nie rozumiem dlaczego inni są złośliwi. Z jego wypowiedzi wyraźnie wynika jedynie to, że chciał sobie pojechać kogoś, szkoda że trafiło na mnie.

niech niektórzy nauczą się pojęcia - OCENA KONSTRUKTYWNA ! - zal.pl
Och, bardzo chętnie ci odpowiem. I uzasadnię wszystko, co wypisałem.

Odnośnie zbierania loota typu chain armor, mace, sword itd. - nie widzę powodu, dla którego miałbym go nie zbierać. Co z tego, że chain arm 70gp/100 oz.? Spada ich w takich ilościach, że można spokojnie je zbierać, nie obawiając się, że drastycznie zaniżą średnią lootbaga, bo kasy będzie z tego naprawdę sporo. Tak samo sprawa się tyczy mace, sword itp. Przykładowo na jeden hunt spadnie ci 20 mace, 20 sword, 20 chain armów = 20*(30gp+25gp+70gp) = 2500 gp, czyli 2,5k! I jeśli o mnie chodzi, o osobę, która nie rzyga forsą, jestem w stanie się poświęcić i pobiegać te 10-20 minut do sklepu w tę i z powrotem, chyba że kumpel łaskawie użyczy mi swojego konta i da sprzedać to na edron, gdzie znacznie rzadziej kradną loot.

Wartościowe itemy... co przez to rozumiesz? Skoro przykładowy chain armor jest dla ciebie rzeczą niewartościową, to co do cholery na liście robi plate shield? Chodzi ci o wagę? Jeśli huncisz przez, powiedzmy, 2h i wyciągasz 5-6k oz. bez wymienionych przeze mnie rzeczy, to co ci szkodzi je pozbierać i zarobić dodatkową kasę + zwiększyć wagę loota do 7-8k oz.? Myśl racjonalnie.

1. Źle mnie zrozumiałeś. Oczywistą rzeczą jest, że nie jestem w stanie zapobiec kradzieży np. w mieście, gdzie low-levelowych graczy-złodziei jest więcej niż kratek na mapie. Ale sprawa ma się zupełnie inaczej na expowiskach czy gdzieś poza miastem. I tam jestem w stanie tak manewrować lootem, by złodziej nie miał czasu na jego znalezienie, a jak to się uda i go nakryję, mogę uchronić loot od kradzieży/utopienia (fire field, kociołki, bicie złodzieja - to wszystko skutkuje). Jeśli ty jesteś na tyle upośledzony, że nie rozumiesz, że złodzieja łatwo nakryć w takim miejscu jak Mintwallin (jest tyle mino, że albo będzie zabijał, albo ucieknie, albo go zabiją, chyba że lubi wastować runy/manasy), to niestety, nie mój problem.
2. Cóż, jak wolisz. Dla mnie nie jest problemem obrócić kilkanaście razy w tę i z powrotem do sklepu i zarobić dużo więcej.
3. A czy ja powiedziałem, że 20 knightem będę się wbijał na pełny spawn?! A słyszałeś o czymś takim jak narożniki, lurowanie 1 po 2, ropanie mino magów? K-set, dragonka, dwarven axe, c-helmet + 1,5bp uh i manasy i odważny może próbować! Byle z głową!
4. Miałem PACC i domek, i tak się fartownie złożyło, że kilka razy robiłem sortowanie loota twoją metodą. Zadyma z okienkami? Wystarczy, że otworzysz lootbag i puste plecaki i będziesz po kolei zrzucać np. kusze z loota do kusz w plecaku, plate shieldy z loota do plate shieldów w plecaku. Jeśli masz "zadymę z okienkami", mając otwarte zaledwie dwie rzeczy, to rzeczywiście, dla osoby tak upośledzonej twoja metoda jest na pewno lepsza.

Twierdzisz, że po tobie pojechałem? Podaj mi chociaż 1 (słownie: jeden) przykład, w którym twierdzę, że jesteś beznadziejny czy w jakikolwiek inny sposób cię obraziłem. Wyrażałem się negatywnie, owszem, ale o poradniku. I nadal podtrzymuję to co napisałem poprzednio - większość punktów poradnika to brednie.

Cytuj:
Konstruktywna krytyka – rodzaj krytyki, która charakteryzuje się tym, że osoba krytykująca przedstawia lub sugeruje jednocześnie sposób lub sposoby rozwiązania problemu poddanego krytyce. Można ten rodzaj krytyki zaliczyć do krytyki wyższego poziomu w przeciwieństwie do zwykłej krytyki pozbawionej tej cechy.
Którego ze znamion nie wyczerpuję w pierwszym poście?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero
Bardzo się cieszę, że tak dobrze przyjmujesz krytykę. Rzadko spotykany talent .
O rly? Zobacz jak przyjął moją. Z początku byłem podobnego zdania co ty, sądziłem, że odpowie mi w sposób kulturalny, uprzejmy i wykaże się "konstruktywną krytyką konstruktywnej krytyki", jednak jego następny post to po prostu stek drwin i śmiechu.

A i jeszcze poprosiłbym o link do tego tematu na Tibia.com, chętnie sobie poczytam
Donas jest offline   Odpowiedz z Cytatem