Zobacz pojedynczy post
stary 13-08-2007, 21:21   #111
Tiligus
Użytkownik Forum

Tiligus's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2004

Domyślny Religia

I tak nikt pewnie tego nie przeczyta....
Ta wolność wyznania jednak niby jest a jej nie ma. Gdybym podszedł do matki i powiedział "mamo chcę chodzić na etykę", to leci mi zaraz wrzuta jakich mam kolegów, czy się zapisałem do sekty, ŻE ktoś mi coś naopowiadał. I praktycznie fanatyczka wyrzuca mnie z domu za moje własne przekonania. W życiu nie pomyślała by że to moja osobista decyzja, kierowana własnymi poglądami i moim własnym rozumowaniem. Rzuciłem to wszystko z dnia na dzień... i nie boję się "przestać" wierzyć. Media, szkoła i kościół nawierają "nacisk" i w*******ają się do małych dzieci by już im tłumaczyć co jest piękne i jak mają postępować, że Bozia się zesłości jak przestaną wierzyć co skutkuje tym, że zaczynają się bać porzucić religię i praktycznie są od niej uzależnieni, a ich wolność wyznania to czcze słowa. Polska kraj katolicki i dodając wszędzie religię zdobywa ludzi którzy na nich głosują. Bo nigdy za dużo katolicyzmu.
Jednak bycie ateistą jest bardzo kontrowersyjne w dzisiejszych czasach i bardzo nie na ręke. Praktycznie o takich ludziach się "nie myśli" ustalając cokolwiek.

@ post
TAK religia zabija racjonalne myślenie... Od urodzenia Ci wmawiają coś, MASY ludzi Ci to potwierdzają i Ty w to wierzysz. Parę chwytliwych tekstów i jesteś kukiełką.A co do paru userów mam taki apel: Proszę niektóre dzieci o nie wypowiadanie się tutaj bo sami nie potrafią "mądrze" obronić swoich przekonań.