Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2007
Lokacja: postac "Perpetual Torment" zostala skasowana przez gmow za uzywanie tibia bota ng
Profesja: Rookstayer
Świat: Askara
Poziom: 44
Skille: 22/26
|
Cytuj:
Profesja Rookstayer- tak, ale...
...od 30/40 poziomu. Zniechęciłoby to 75% noobków, którzy robiliby Rookstaerów tylko dla "nieposiadania" non vocation przy nicku. Ale nawet bez profesji dużo osób staje się pseudo rookstaerami, bo na miano prawdziwego Rookstayera nei zasługują.
|
Dam sobie glowe uciąć ze stworzenie profesji na rooku spowodowaloby gwaltowny wysyp pseudo-rookstayerów.
Cytuj:
Depo- tak
Depo na Rooku jest potrzebne. Denerwuje mnie już, że trzeba co chwilę się przelogowywać by odłożyć jakiś rar, przedmiot czy inne badziewie. Ponadto jeżeli np.: planujemy większą imprezę to bezsensu byłoby robienie 20 charów, aby mieć gdzie trzymać prowiant (np.: ham, meat) na spotkanko. Z drugiej strony CipSoft musiałby zadbać aby niemożliwą rzeczą było przesyłanie parcelami rzeczy z Mainlandu.
|
Tu sie zgadzam.
Cytuj:
Magia- tak, ale...
bardzo ograniczona myślę, że prosta "exura" albo "exana pox" by wystarczyła. Nic innego (ew. "exani tera" dla pacców), bo ani ofensywne czary, ani hury, vidy i vity, a tym bardziej runy mocniejsze niż antidote (no, ew. IHy albo LMM, ale bardzo drogie) nie zdały by egzaminu. Jeżeli mówimy już o magii to niegłupim pomysłem byłby pojedynczy, regularny respawn jakiegoś czarującego monstrum. Co również jest nierealne. Bo jakie? Dworc Voodomaster?- Za dużo nowych itemów, Chakoya Windcaller?- Jak wyżej, a dalej to już za mocne.
|
Magia na rooku powinna byc tak nieoplacalna jak uzywanie luku. Powinni stworzyc nowego czarujacego potworka o sile orca spearmana z adekwatnymi do rooka itemami.
Cytuj:
Domki, GH- tak!
To moje największe Rookowe marzenie, aby można było wykupić GH. Mam nawet upatrzone miejsce (Skałka naprzeciwko wyjścia z miasta). Tylko to wymagałoby depo, aby można było pobierać czynsz. Ponadto ew. kradzieże nie mogłyby być pomszczone z braku Pkingu na Rookgaardzie.
|
Na mainie jest jeszcze gorzej bo ktos cie moze o*ebac z kasy a ty mu nic nie zrobisz bo jest w gildii ktora rzadzi serwerem.
Cytuj:
Arena/Możliwość walki na wyższych poziomach- tak
Pierwszy wariant był najczęściej popierany możliwością nauczenia się przez nowych graczy zasad walki. Nie ukrywajmy jednak, że najczęściej korzystali by z niej Rookstaerzy, którzy mogliby sklepać kilka tyłków
|
Tu sie zgadzam.
Cytuj:
Nowe itemy- nie
To co jest wystarczy. Szczególnie, że update 8.0 wprowadził zwiększenie obrażeń, co działa podobnie jak byśmy posiadali nową broń.
|
Tu sie zgadzam.
Cytuj:
Nowe potworki/expowiska- nie/tak
Te potwory, które biegają po Rookgaardzie są wystarczająco różnorodne, jednakże jest ich za mało. Nowy resp minotaurów czy rotów nikomu by nie zaszkodził.
|
Powinno byc i to i to.
Cytuj:
Inne
Nowy addon- niegłupią sprawą byłoby wprowadzenie addonu na viale do Summoner Outfit. "Surowce" już są (puste viale) wystarczy jedynie wprowadzić NPCa, który wykonywałby addon.
|
Tu sie zgadzam
Cytuj:
Specjalny rodzaj GMów od Rookgaardu- przydałoby się, aby jakiś GM (albo jacyś GMowie) pilnował (pilnowali) tylko Rooka. Ciągle słychać narzekania, że raporty g..... dają, bo nie ma GMa, który w porę by zareagował.
|
To ja bym wtedy skonczyl z tibia bo recznie mi sie nie chce expic
Cytuj:
Nie można mówić, że CipSoft nas ignoruje. W każdej naszej prośbie móglłby powiedzieć formułkę "Robiąc Rookstayera wiedzieliście co tracicie, więc teraz o nic nie proście". I nie miałbym im tego za złe. Mimo to dali nam dwóch bossów, kilka innych potworków, nowe itemki (mówię w porównaniu do Tibii 7.6). Miłoby było aby wprowadzony został przynajmniej jeden z wymienionych przeze mnie punktów, ale nie będę bluzgał CipSoft i nie będę płakał jeżeli nie zostanie wprowadzony żaden.
|
Co racja to racja. Rook zostal stworzony zeby sie grac nauczyc a nie na nim zostawac.
Cytuj:
30-xxx + lvl'e by wymiatali.
|
Dzisiaj 102 lvl z 0 mlvl wali tak samo jak 1 lvl z 0 mlvl =)
Ostatnio edytowany przez piotrek26111 - 14-08-2007 o 22:28.
|