Zobacz pojedynczy post
stary 14-08-2007, 22:19   #89
piotrek26111
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 08 2007
Lokacja: postac "Perpetual Torment" zostala skasowana przez gmow za uzywanie tibia bota ng

Profesja: Rookstayer
Świat: Askara
Poziom: 44
Skille: 22/26
Domyślny

Cytuj:
Profesja Rookstayer- tak, ale...
...od 30/40 poziomu. Zniechęciłoby to 75% noobków, którzy robiliby Rookstaerów tylko dla "nieposiadania" non vocation przy nicku. Ale nawet bez profesji dużo osób staje się pseudo rookstaerami, bo na miano prawdziwego Rookstayera nei zasługują.
Dam sobie glowe uciąć ze stworzenie profesji na rooku spowodowaloby gwaltowny wysyp pseudo-rookstayerów.
Cytuj:
Depo- tak
Depo na Rooku jest potrzebne. Denerwuje mnie już, że trzeba co chwilę się przelogowywać by odłożyć jakiś rar, przedmiot czy inne badziewie. Ponadto jeżeli np.: planujemy większą imprezę to bezsensu byłoby robienie 20 charów, aby mieć gdzie trzymać prowiant (np.: ham, meat) na spotkanko. Z drugiej strony CipSoft musiałby zadbać aby niemożliwą rzeczą było przesyłanie parcelami rzeczy z Mainlandu.
Tu sie zgadzam.
Cytuj:
Magia- tak, ale...
bardzo ograniczona myślę, że prosta "exura" albo "exana pox" by wystarczyła. Nic innego (ew. "exani tera" dla pacców), bo ani ofensywne czary, ani hury, vidy i vity, a tym bardziej runy mocniejsze niż antidote (no, ew. IHy albo LMM, ale bardzo drogie) nie zdały by egzaminu. Jeżeli mówimy już o magii to niegłupim pomysłem byłby pojedynczy, regularny respawn jakiegoś czarującego monstrum. Co również jest nierealne. Bo jakie? Dworc Voodomaster?- Za dużo nowych itemów, Chakoya Windcaller?- Jak wyżej, a dalej to już za mocne.
Magia na rooku powinna byc tak nieoplacalna jak uzywanie luku. Powinni stworzyc nowego czarujacego potworka o sile orca spearmana z adekwatnymi do rooka itemami.
Cytuj:
Domki, GH- tak!
To moje największe Rookowe marzenie, aby można było wykupić GH. Mam nawet upatrzone miejsce (Skałka naprzeciwko wyjścia z miasta). Tylko to wymagałoby depo, aby można było pobierać czynsz. Ponadto ew. kradzieże nie mogłyby być pomszczone z braku Pkingu na Rookgaardzie.
Na mainie jest jeszcze gorzej bo ktos cie moze o*ebac z kasy a ty mu nic nie zrobisz bo jest w gildii ktora rzadzi serwerem.
Cytuj:
Arena/Możliwość walki na wyższych poziomach- tak
Pierwszy wariant był najczęściej popierany możliwością nauczenia się przez nowych graczy zasad walki. Nie ukrywajmy jednak, że najczęściej korzystali by z niej Rookstaerzy, którzy mogliby sklepać kilka tyłków
Tu sie zgadzam.
Cytuj:
Nowe itemy- nie
To co jest wystarczy. Szczególnie, że update 8.0 wprowadził zwiększenie obrażeń, co działa podobnie jak byśmy posiadali nową broń.
Tu sie zgadzam.
Cytuj:
Nowe potworki/expowiska- nie/tak
Te potwory, które biegają po Rookgaardzie są wystarczająco różnorodne, jednakże jest ich za mało. Nowy resp minotaurów czy rotów nikomu by nie zaszkodził.
Powinno byc i to i to.
Cytuj:
Inne
Nowy addon- niegłupią sprawą byłoby wprowadzenie addonu na viale do Summoner Outfit. "Surowce" już są (puste viale) wystarczy jedynie wprowadzić NPCa, który wykonywałby addon.
Tu sie zgadzam
Cytuj:
Specjalny rodzaj GMów od Rookgaardu- przydałoby się, aby jakiś GM (albo jacyś GMowie) pilnował (pilnowali) tylko Rooka. Ciągle słychać narzekania, że raporty g..... dają, bo nie ma GMa, który w porę by zareagował.
To ja bym wtedy skonczyl z tibia bo recznie mi sie nie chce expic
Cytuj:
Nie można mówić, że CipSoft nas ignoruje. W każdej naszej prośbie móglłby powiedzieć formułkę "Robiąc Rookstayera wiedzieliście co tracicie, więc teraz o nic nie proście". I nie miałbym im tego za złe. Mimo to dali nam dwóch bossów, kilka innych potworków, nowe itemki (mówię w porównaniu do Tibii 7.6). Miłoby było aby wprowadzony został przynajmniej jeden z wymienionych przeze mnie punktów, ale nie będę bluzgał CipSoft i nie będę płakał jeżeli nie zostanie wprowadzony żaden.
Co racja to racja. Rook zostal stworzony zeby sie grac nauczyc a nie na nim zostawac.
Cytuj:
30-xxx + lvl'e by wymiatali.
Dzisiaj 102 lvl z 0 mlvl wali tak samo jak 1 lvl z 0 mlvl =)

Ostatnio edytowany przez piotrek26111 - 14-08-2007 o 22:28.
piotrek26111 jest offline   Odpowiedz z Cytatem