Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
Można, powiedz mi, czemu ta gra nie zasługuje na miano jednego z lepszych RPG?
Bo nie spędzasz 3 dni na tworzeniu postaci? Bo fabuła jest be czy widok FPP jest be?
|
Bo jest koślawa, nudna, liniowa i plastykowa. Nie ma za grosz klimatu, za cholerę nie można się wczuć w tą pokraczną postać którą się stworzy. A brak klimatu dla gry cRPG to grzech śmiertelny. Poza tym jest cholernie liniowa. Jedyne misje przy których można było wybrać własną ścieżkę to te z bractwa zabójców, ale i one nie były zbyt nieliniowe. No i jeszcze animacja postaci. Gdy dwie osoby walczą, to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Tak beznadziejnie wykonanych animacji nie widziałem jeszcze w żadnej grze.
I apropos fabuły - nie no, tak wyrafinowanej nie widziałem już dawno. Jesteś wybrańcem cesarza, a teraz idź i uratuj świat, tja...
I byłbym zapomniał - fizyka. Śmiech na sali. To ma być havok ? Owszem, elementy otoczenia zachowują się całkiem przyzwoicie (np. zwisające łańcuchy czy pułapki wszelakie w podziemiach) ale uderz najsłabszym fireball'em w szafę z np. książkami. Jakoś nie chce mi się wierzyć żeby to wszystko leciało tak daleko i tak szybko. No i jeszcze zachowanie martwych postaci które spadają - lecą tak jakby były lżejsze od piórka...
Wymieniać dalej, czy już starczy ?