Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Żyłka
Właściwie to ja u ciebie spostrzegłem brak zdolności czytania ze zrozumieniem, ale wstrzymałem się z upublicznieniem tego. Przypuszczam, że twoja wypowiedź dotyczyła faktu, iż napisałeś wcześniej, że Havok to wspaniały silnik fizyczny, lecz w Oblivionie został wykorzystany w nieprawidłowy sposób, a ja w swoim poście prosiłem cię o podanie lepszego silnika fizycznego względem Havoka. W takim wypadku nie wiem, czy to mało oczywiste, że podczas dyskusji odnośnie Obliviona pisząc o Havoku mam na myśli Havok w tej konkretniej grze, a nie ogólnie, czy też jesteś złośliwy i łapiesz mnie za słowa. Tak więc, jeszcze raz, podaj mi nazwę gry, w której ujrzeć można lepszą fizykę, niż w Oblivionie.
|
Skoro masz takie problemy ze zrozumieniem to wytłumaczę ci jak dziecku. Chodziło mi o to, że Havok sam w sobie to genialny engine fizyczny, jednakże nie zawsze efekt końcowy w grach których jest zaimplementowany jest taki, jakim wymarzyli go sobie twórcy. Bethesda MUSIAŁA zrobić coś z Havokiem skoro fizyka kuleje tak mocno, przecież w innych spraw ten silnik sprawuje się bardzo dobrze. Rzadko kiedy zdarza się bowiem żeby postaci w grach z Havokiem zachowywały się jakby warzyły parę gramów, a przedmioty które po uderzeniu w np. szafkę spadają, robią to z nienaturalną prędkością. Rozumiesz teraz o co chodzi, czy nadal mam ci tłumaczyć ?
I jeszcze ad. lepszej fizyki - przykład z brzegu - Dark Messiah. Tu masz przykład prawidłowo działającej fizyki. Wszystko zachowuje się tak jak w normalnym świecie, nie masz żadnych przekłamań jak w Oblivionie.