Zobacz pojedynczy post
stary 17-08-2007, 23:23   #242
mezowski86
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 08 2007

Domyślny Niektórym osobom coś się w głowie pomieszało

Ludzie którzy nadają na balans profesji po ostatnim update są zwyczajnie mówiąc niesprawiedliwy. Rozumiem poprzednią balansacje gdzie knight i paladyn byli znacznie gorsi od profesji magicznych (szczególnie knight). Wiem, że ta balansacja nie jest idealna, ale na 100% jest bardziej sprawiedliwa niż poprzednio. Teraz sorc i druid dalej expią szybciej od knighta, jednak ponoszą większe straty - według mnie jest to uczciwe. Niektórzy piszą, że knight teraz jest lepszy od sorca, bo expi za darmo i niewiele wolniej. Krótko mówiąc są to bzdury, ponieważ:
1) Sorcem expi się dalej zauważalnie szybciej niż knightem (inna sprawa, że sorc ponosi większe waste).
2) Knight nie expi za darmo, bo ma najdroższe leczenie.
3) Używanie run atakujących knightem jest teraz mało opłacalne (w większości przypadków), więc logiczne jest to, że obrażenia z melee muszą być większe.
4) Z tego co clipsoft piszę sorc/druid do 50lv nie zauważy spadku mocy.

Według mnie ten update mimo drobnych błędów był bardzo udany, ponieważ nie może dojść do sytuacji z poprzedniego update gdzie sorc bił 10x mocniej od knighta na tym samym lv, nie musiał trenować poziomu magicznego (a knight musiał skille), expił znacznie szybciej bez większego waste. Sam widziałem druidów/sorców którzy na noobskich lv brali gsa na klate z visa i wychodzili na plus. Największe były jaja jak sorc 100lv+ expił na demonach w pojedynkę. I tu właśnie tracimy cały sens gry zespołowej w tibii? Po co bić w zespole potwory jak byle noob mógł zrobić hlv sorca w krótkim czasie i iść na demony. To było chore ale dobrze, że się zmieniło.
mezowski86 jest offline