JULERA
No więc tak, Julera. Świat, na którym grałem pół roku i co by nie powiedzieć trochę go znam. Zacznijmy od podstaw. Julera to server znajdujący się w Ameryce (save o 12:00). Polaków jest dość dużo (najwięcej w Ab'Dendriel), ale najliczniejszą i najsilniejszą nacją na tym servie są Brazylijczycy. Oczywiście tak jak na innych serverach występują tu Szwedzi, Hiszpanie, Niemcy itp. itd. Najlepszy Polak to Amader (98lvl Elite Knight). Na Julerze gra najlepszy Sorcerer w Tibii - Setzer Gambler (aktualnie 173lvl). Jednak PA to on nie jest napewno, wogóle mało ich tu występuje, ale takim wyróżniającym się PA jest Wakka Ranger (113lvl Elite Knight) i ma on również najlepsze skille na serverze. Ceny są odpowiednie i cały czas spadają chociażby przez Setzera, który ma ze 100 par BoH'ów. Dla przykładu: BoHy - 80k, Dragon Shield - 8k, Bright Sword - 20k. Najwięcej PK jest w Carlin, ale Thais do świętych też nie należy. W dni powszednie trudno się wbić bez PACC'a już po godzinie 16, a w weekendy jeszcze wcześniej. Expić się da, jakiegoś wielkiego przeludnienia nie ma. Na Rooku oczywiście nie świeci pustkami, ale też nie ma dużo ludu, bo server już jest dosyć stary. Na Rooku przeważają Polacy.
Moje własne odczucia? Przez te pół roku naprawdę się świetnie tam grało, poznałem bardzo dużo fajnych i ciekawych ludzi, z którymi nadal utrzymuję kontakt. Polecam tam grać.