Zobacz pojedynczy post
stary 02-11-2004, 18:10   #75
emilok
pokrzywa

emilok's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska

Stan: Niegrający
Profesja: Knight
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
emilok ma numer GG 8170610 emilok ma login Tlenu emilok@o2.pl
Brak ikony

Caly czas ktos pisze ze cipsoft utrzymuje sie z tych co placa premmy. Pozwole sobie z tym nie zgodzic bo :
a) na najstarszym swiecie jest Elder Druid 1456, Elite Knight 1745, Master Sorcerer 1341, Royal Paladin 1087; na najmlodszych Elder 12, Elite 22, Master 44, Royal 29 co nam daje srednia ilosc promocji na serwerze 2865.
b) serwerow jest 34 co daje 97410 postaci z promocja co jest liczba duza gdyby nie fakt ze to nie jest liczba premium acc tylko postaci z promocja
c) wg mnie kazda osoba z prem acc posiada co najmniej 2 lub wiecej postaci z promocja na roznych serwerach(wnioskuje to z doswiadczen moich i znajomych)
d) od osob placacych wychodzi wiec co 7 miesiecy 44$ czyli 6.2$ na jeden miesiac
e) 6.2 (od jednej osoby/miesiac) * 35 000 (osob placacych) = 218 166$(omg nie za duzo) miesiecznie z "paccow"
Chcialem napisac o tym, ze cipsoft sie utrzymuje raczej z reklamy na stronce, ale po tych "wyliczeniach" to juz sam tego nie wiem. 200 tys $ to jest wzglednie duzo, ale oni tej kasy nie otrzymuja calem, bo platnosciami zajmuje sie firma ShareIt, ktore tego napewno nie robi za friko. Troche te obliczenia trzeba traktowac z przymrozeniem oka ale zawsze to jakies prawdopodobienstwo ze dobrze trafilem . Jak ktos cos wie dokladniej to nie bojcie sie o tym napisac, jak kazdy moglem sie pomylic.

Co do nowej waluty to mnie szczeze to nie obchodzi za bardzo bo i tak nie bede przez caly czas lookal na te nowe pieniadze a przy zamianie to bedzie sie hurtowo wymienialo tak jak ze 100 gp nie lecisz odrazu do banku(chyba, ze szczytem twoich marzen jest plate set).

Ostatnio edytowany przez emilok - 02-11-2004 o 18:16.
emilok jest offline