Zobacz pojedynczy post
stary 19-08-2007, 19:25   #27
casca
Użytkownik forum

Data dołączenia: 01 07 2007

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Cascatelle
Profesja: Elder Druid
Świat: Candia
Poziom: 50
Domyślny Czasami żałuje, że jestem pl :(

Uważam, że nie powinno się dawać "fri itenz - " ponieważ w ten sposób umacniamy w niektórych osobach przeświadczenie, że można szybciej i nie wkładając w to większego wysiłku zdobyć pieniądze lub przedmioty.
Nie rozumiem osób nachalnie żebrzących, błagających, poniżających się - gdzie duma, poczucie własnej godności, poczucie satysfakcji, że dokonało sie czegoś własnymi siłami !!!

Dlatego nie daje.!!! Wyjątki stanowią moi przyjaciele, ale przyjażń to zupełnie inne zasady.

Status non-pvp nie tylko na Candii, ale również na wielu innych, podobnych światach daje złodziejom, mordercom (lurowanie potworkow, blokowanie) poczucie bezkarności. Najgorsza jest czysta złośliwośc i premedytacja z jaką zachowują sie gracze. Osobiście czuję bezsilność i gniew w spotkaniu z takim indywiduum. Raportowanie to jednak strata czasu.

Aczkolwiek jestem przeciwna lurowaniu potworków lub blokowaniu bez względu na motywy działania: jesli mam możliwość nie dopuszczam do tego, lecze, ratuje, pomagam - kilka noobkow mnie chyba przez to znienawidziło ale trudno.

Zadziwia mnie, że noobstwo zdarza sie również wśród postaci z wysokimi lvl !!! Wydaje się, że niepożądane osoby powinny szybko odpaść.

Boty? Nie używam, nie pochwalam, ale to kwestia sumienia każdego z graczy. Na pewno mniej szkodliwe niż w/w zachowania.

PS: Xere miałam okazje poznać, nie kradnie, nie lotuje, nie zabija, gracz w porządku, można na nim polegać, niewyparzony język można wybaczyć