Zobacz pojedynczy post
stary 20-08-2007, 12:20   #1
Ekrolia
Użytkownik Forum

Ekrolia's Avatar

Data dołączenia: 09 04 2007

Ekrolia ma numer GG 8821416
Król Legenda rodu Astrana

Z duma moge przedstawic moj nowy fake story o tytule zawartym wyzej. Na razie mam sam prolog i nie wiem kiedy pojawia sie nastepne czesci, ale na pewno w tym roku. Milego ogladania.

Prolog - ponizej
Czesc I - str 2
Czesc II - str 2
Czesc III - str 3

PROLOG
Wszystko zaczelo sie, gdy w rodzie Astrana pojawilo sie dwoch dziedzicow.

Mlodziency dorastali, uczyli sie i bawili, a czas nieublaganie biegl.

Kiedy mieli 20 lat zmarl ich ojciec. Musieli wybrac jego nastepce.

Tradycja nakazywala kandydatom wyscig i walke. Wygrywal ten, kto pierwszy dobiegl do punktu startu zanim wyschla rozlana woda.

Po drodze musieli pokonoc szereg przeszkod: groznego smoka, zawily labirynt, trudna zagadke i ukladanke weza.

Nifan nie byl zbyt uczciwy i wylal olej na waskiej sciezce. Jego brat upadl i nie mial szans na dogonienie rywala.

Nifan podstepem zostal glowa rodu Astrana i tym samym krolem tego krolestwa. Ador niestety zostal wygnany.

Wygnany Ador walesal sie po lesie przez kilka dni, az natknal sie na opuszczona wieze.

Wszedl do niej i znalazl wewnatrz ogromna biblioteke pelna ksiazek traktujacych o czarnej magii.

Po przestudiowaniu wiekszosci ksiag Ador posiadl wielka czarnoksieska wiedze i dzieki niej zawladnal krolestwem Nemordu.

Ostatnio edytowany przez Ekrolia - 23-09-2007 o 18:54.
Ekrolia jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.