Zobacz pojedynczy post
stary 20-08-2007, 13:48   #34
Shiray
Użytkownik Forum

Shiray's Avatar

Data dołączenia: 12 01 2005
Lokacja: Płock

Imię: Volrin
Świat: Deathwing
Shiray ma numer GG 7709820
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez _WrD_
W WoWie mag jest 100000000000x silniejszy od warriora - co to za gra?
Że, tak napiszę - HAHAHAHAHAHHAHAHAH
Mag silniejszy od warriora? Żeby już dalej się nie śmać - w WoWie nie ma silniejszych, czy słabszych klas. To jest jedna z gier, w której profesje są najlepiej zbalansowane (swoją drogą, nie wiem gdzie wyczytałeś to że mag jest 100000000000x silniejszy od warriora, jakoś wszyscy uważają, że to warrior jest lekko overpowered). W WoWie liczy się twój skill, wybrany build (np. wybierając klasą rogue częściowo drzewo talentów "Assasination" będziesz zabójcą magów ponieważ noszą słabe zbroje, przy czym ty używasz sztyletów, zaś jeśli wybierzesz "Combat", nauczysz się lepiej walczyć m.in. mieczem co pozwoli ci na zadanie większych obrażeń warriorom w ciężkich zbrojach) i ekwipunek (głównie dla warriora).
Proszę napisz, na czym oparłeś swoją wypowiedź co do overpowered maga w WoWie, bo nie dość, że strasznie mnie rozbawiła to jeszcze dostarczyła mi pewności, że w WoWa nigdy nie grałeś.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez _WrD_
IMO porównywanie gier innego gatunku(CORPG vs MMORPG = GW vs WoW) nie ma najmniejszego sensu.
Jak już pisałem Guild Wars jest powszechnie uznawany za MMO, CORPG jest nazwą tylko używaną przez fanów. Od powstania GW zostawał on porównywany do WoWa, więc nie widzę powodów, aby właśnie w tym temacie to zakończyć. Zresztą to nie ja założyłem ten temat, a Ty sam zacząłeś porównywać GW z WoWem (oczywiście z "+" na stronę GW). Proszę, więc podajcie kilka sensownych argumentów, według których WoW jest słabszy od GW (z wyjątkiem grafiki oczywiście, bo to już było przerabiane)

Btw. Nazwa tematu sama za siebie mówi o czym należy w nim pisać.

@_WdW_ (edit)
Dobrze możemy przestać, ale tylko porównywać klimat WoWa do GW. Wyższość MMORPG nad CORPG jest już widoczna i nie ma o co się sprzeczać. O PvP dalej możemy dyskutować.

Ostatnio edytowany przez Shiray - 20-08-2007 o 13:52.
Shiray jest offline   Odpowiedz z Cytatem