no dobra, kupilem kompa na czesci i juz powoli sie starzeja a najpierw na odstrzał pójdzie chyba procek albo karta graficzna..
mam grafika gf 7k300 GS i w programie Everest pisze mi ze ma rozmiar pamieci 512 mb. nie wiem jak to jest z tymi skrótami gtx, gts, gs ktory o czym swiadczy i dlatego pytam za jakie minimalne pieniądze mógłbym dostać karte duzo lepsza od tej wyzej wymienionej (chodzi mi głównie o gry)
druga sprawa- w jaki rodzaj ramu inwestować bo w tym temacie jestem kompletnie zielony a chcialbym kupic 2gb w jednej kosci zeby moc jeszcze dolozyc tamte 512 ktore mi zostanie (i przy okazji- jest mozliwosc dokupienia dodatkowych wejsc do ramu? cos na ten temat bo mam aktualnie 2 x 512 i jakbym dolozyl do tego 2gb w jednej kosci to by juz naprawde bylo czym zarządzic- 3gb)
procka mam core2duo 1800 mhz na rdzen i tez chcialbym dorwac cos duzo lepszego i tak samo pojawia sie pytanie- ile musialbym pieniedzy wtopic w nowy procesor aby byla zauwazalna roznica patrzac na aktualny..
pozdrawiam
PS: jezeli jest jakis dzial na ten temat ktorego istnienie przeoczylem to prosilbym o przeniesienie go tam a nie kasowanie
@down i 2 x down
dziekuje za odpowiedzi, zanim jednak kupie to chlodzenie to podkrecanie procka to jakas skomplikowana czynnosc? czy raczej sobie poradze majac jakas wiedze o systemach?
i jeszcze jedno, z tego co pameitam to mam E4300 a nie 3400