Zobacz pojedynczy post
stary 22-08-2007, 10:47   #298
Kojotes
Rangers lead the way

Kojotes's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2005

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
Domyślny

To przywrócenie magom dawnej siły nie wypali z 2 powodów:

1. Cipsoft nie przyznaje się do swoich błędów i nigdy jeszcze nie wycofał się z wprowadzonych przez siebie zmian. Więc czemu akurat miałby cofnąć update 8.0? Nie anulowali zmian z 7.6, który zrobiły ten ogromny imbalans, nie anulują i tego upa.

2. Gdyby magowie odzyskali starą moc a wojownicy utrzymali obecną, to z Tibii zrobiłby się OTS. 100 lev w 3 tygodnie? Demon hunt 2x 60 level? Rekord expa 30.000.000 w dzień? Robienie najtrudniejszych questów solo byłoby normą......

Może to i z pozoru byłoby fajne, ale Tibia znacznie szybciej by się nudziła, podejrzewam że gra faktycznie kończyła by się na zrobieniu Anni. Bo co później by zostało do roboty takiemu graczowi?
a) Questy wszystkie zrobione? "Tak, anni, PoI, DHQ, HoTA, Ice Islands, Dreamer Challenge, Explorer Society, Banuta.........."
b) Jakiś outfit może? "Może i tak, mam już full summoner, assassin, pirate, wizard, knight, hunter....blablabla, jeszcze tylko full shaman został, ale miejsce spawnu bossa co 2 min ktoś odwiedza więc się nie zrespi"
c) A może by tak zabić Ferumbrassa? "O, to fajny pomysł, tylko szkoda, że zrespi się pewnie dopiero za rok, a loot i tak ktoś ukradnie"
d) No to może by tak wbić 200 lev? Tylko gdzie, czy będzie jakieś wolne expowisko?
Solowanie demków? "Przecież robie to od 50 lvli, a na dodatek strasznie nudne to czekanie na swoją kolej".
A warlocki? "Taken till ss, tommorow xxxxxx till ss, next yyyyy zzzzz till 24"
Poi dls? "Eeeee....więcej 40-50 lvli niż smoków...."
Frosty? "Na swoją turę czekałbym 3 dni, a i tak ktoś by mi się wbił na respa." To może jakiś tomb za tp? "Ech, zajęte, jakiś 40 palek botuje."
No to Deep PoI chyba będzie wolne "Aww, pójdę jutro, bo spoiler na Erigu wysiadł a ja nie pamiętam gdzie była druga dzwignia"

Na krótką metę byłoby to dobre, skończyły by się narzekania na balansację, ale po paru tygodniach zaczęły by się jęki na zajęte expowiska, boty oraz to, że gra się robi nudna. I ludzie po wbiciu tego 1x0 lev by kończyli, bo po co grać, skoro prawie wszystko się już zrobiło, a to co zostalo, nie stanowi żadnego wyzwania/z powodu zatłoczonego serwa w praktyce jest niewykonalne. Mniej ludzi gra, szybciej kończą grę, mniej pacców, mniej pieniędzy.

Zresztą i teraz już to trochę widać, że Cipsoft raczej nie ma pomysłu co zrobić z high levelami... Długie i absurdalne questy (PoI) czy nowi bossowie z spawnem 1/6 miesięcy (Ferumbras, Morgaroth, Ghazbaran) nie załatwią sprawy.... Jeśli nie wymyślą czegoś lepszego, to mój czarny scenariusz może się spełnić...

Troche mi spam wyszedł, ale cóż :>
Kojotes jest offline