Jestem stosunkowo nowym graczem tibii i popelnilem kilka bledow grajac paladynem-siedzialem na 1 wyspie do 10lv(stracilem wiec 10hp i 20 mana w porownaniu do wyjscia na 8lv ze o dystansie i tarczy nie wspomne) 2 blad to za pozno kupione czary-dzieki czemu na 23lv mam dopiero 6ml

no ale zaczynalem dopiero grac w tibie wiec musialem popelnic pare bledow....dobilem jednak juz do 23lv(gram na serwerze non pvp) wiec nie mam czasu i ochoty zaczynac gry od nowa-tymbardziej ze w niedziele wyjezdzam na miesiac do pracy za granice(konto dam kumplowi na miesiac nabije kilka lv-chyba mozna tak??) co do skilli to mam 54 dystans i 42 tarcze(slabo z powodu poznego wyjscia na mainland oraz tego ze skillowalem na niskich poziomach a tam kilka razy poleglem i skille spadly-pozniej zaniedbalem to) co do wyposazenia helm arm 6 tarcza arm 28 pancerz arm 9(arm 10 stracilem na zlurowanych dsach:/) spodnie arm 7 a do ataku uzywam royal spears(wale nawet po 145hp) do treningu zwyklych wloczni...zadam wiec pytanie jak wiekszosc ludzi na co moge chodzic na tym lv skillach i wyposazeniu-zwiedzilem wiekszosc miejsc w tibi i ciezko znalezc miejsce gdzie fajnie sie expi-np; fibula na robalach expa malo ale sporo kasy natomiast na beholderach i dsach fajnie do momentu gdy ktos zluruje 2 dsy i zablokuje mnie(juz raz tak poleglem) z bardziej znanych miejsc nie zwiedzilem ghostlandu,twierdzy orkow i wysp lodowych-warto skierowac tam kroki?? ostatnio niezle expilem na minotaur camp jednak jest to blisko POH a tam sa GSY ktore mozna zlurowac juz 1 widzialem

z drugiej strony sa tarantule na ktorych tez fajnie mi idzie-ryzykowac expienie w tym miejscu czy dac sobie spokoj?? a moze polecicie jakies inne fajne miejsca?? czekam na wasze opinie(na nastepne wakacje wykupie pacca to sobie pozwiedzam

)