Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ashlon
A pozlacane koscioly po co sa? Po to, zeby przyciagac ludzi. Powiedz mi, jaka wybierzesz swiatynie - pelna chwaly, zlota, ludzi czy mama, smierdzaca lepianke?
|
Szczerze ? Zadne z tych no ale jesli bym musiala to drugie, byle by nie bylo smierdzace ; ]
mialam kiedys taka akcje, ze moja matka zostala poproszona przez ksiedza parafii o zrobienie pucharu takiego ze steropianu do powieszenia na komunie. Wszystko bylo cacy- wiele pracy w to wlozyla, recznie malowala wszystko wycinala... Bylo skromne (imo takie powinno byc) zadnego zlota, zwykle kolorki... Matka mojej koelzanki to zobaczyla i postanowila zrobic swoja. Wyciela puchar i obkleila go zlotym , tandetnym papierem... i sciagnela to mojej matki, a zawiesila swoje... Ksiadz nie byl zadowlolony, ale nie chcial sie z nia klocic, bo to byla taka baba, ze musiala postawic na swoim.
Ludzie sa rozni ; ] jedym sie zloto podoba,a dla innych to tandeta ; ]
"Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy."
Marta Wawrzyn/ pardon.pl
|