A mi się wydaje, że skarbiec nie jest żadnym questem.
Tak jak było z PoI. był screen, gdzie ktoś został teleportowany koło dziury z tabliczką "to the inferno pits" i mnóstwo przypuszczeń. Co się okazało - PoI nie istniało - zostało dodane w następnym update, razem z poi questem, który został rozwiązany na test serwerze, a teraz jest znakomitym źródłem zarobku dla high-leveli oprowadzających tam 80lvlowych graczy za spore pieniądze - tak, że avenger mający być bronią marzeń niedługo zrówna się cenowo z o wiele słabszymi broniami. Ale co to ma do skarbca: już wyjaśniam.
Otóż według mnie jeśli CIPsoft doda quest w skarbcu, to znowu zostanie on szybko odkryty i rozesłany po necie.
A co do ogólnego tematu tego typu "legendarnych" questów, wydaje mi się, że większość (o ile nie wszystkie), nad którymi głowią się gracze są to niedorobione do końca i niewykonalne questy - a kiedy staną się realne okaże się, że trzeba zabić kilka potworków, wziąć nagrode i wyjść a nie - jak by się marzyło - złamać kod beho czy pogadać z bazyliszkiem, odkryć dziwne miejsca i przedmioty i z skomplikowanych czy podchwytliwych wskazówek wyczytać drogę do skarbu.
Tylko pytanie: ile jest takich questów?
Nie ma?
CIPsoft nie ma talentu do takich "mistycznych" zagadek, nie