Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pramus
Moim zdaniem Xbox 360 mimo, ze jest dobra konsola zarowno pod wzgledem hardware'owym, jak i iloscia oraz jakoscia wydawanych tytulow, jest niewarty kupna. Prosta przyczyna - awaryjnosc. Na twoim miejscu kupilbym Wii i do tego parę gierek. Satysfakcja gwarantowana (no chyba, ze najwazniejsze sa dla Ciebie osiagi techniczne, a nie przyjemnosc z gry) i nikle szanse na problemy z konsola.
Oj nieprawda, ze niewiele... Przyznaj, ze Core, ktory kosztuje 1200-1300(?) na allegro jest ciut lipny, a Wii mozna tam kupic przy dobrej okazji za 900zl.
|
Tru, tru, awaryjność to największa wada X360, poza tym na PS3 jest o wiele więcej tytułów. Od Gran Turismo 1-4 (2 <3), przez God of War I-II (<3), Metal Gear Solid i wiele innych tytułów ze wszystkich PlayStation. X360 jak ktoś wcześniej napisał, nie ma obsługi Blu-Ray więc z biegiem czasu będzie z tym problem, z powodu rozmiarów gier, które nie zmieszczą się już na dwuwarstwowym DVD. Do tego PS3 ładniej wygląda i zapowiada się więcej ciekawych gier.
http://www.frazpc.pl/b/108967
Trochę stare porównanie, ale innego konkretnego nie mogłem znaleźć.
Ja osobiście myślałem nad PS3, ale nie chce mi się zbierać pieniędzy ch wie ile czasu, więc kupuję PS2 Slim po wakacjach, a w GTA IV zagram na PC ;p