www.zezenia.org - strona gry zezenia
www.zezenia.xx.pl - oficjalny polski fansite stworzony przez mojego kolegę z Tibii
Zezenia jest grą podobną do tibii(To nie plagiat, gra ta posiada własny silnik i klienta tworzonego od 0)
A oto co napisał o Zezeni mój kolega na swoim Fansite
Zezenia to gra MMORPG (Massively-Multiplayer Online Role-Playing Game) w 2D stworzona przez międzynarodowy zespół nastolatków. Na czele projektu stoi K-Zodron, 15-latek ze Szwecji.
Gra czerpie garściami z tego co najlepsze w grach tego typu - mamy do wyboru jedną spośród pięciu klas i ruszamy w świat pełen przygód, obfity w niebezpieczeństwa i niewyobrażalne bogactwa. Do dyspozycji mamy sporo przedmiotów, w które możemy zaopatrzyć naszego herosa. Jest również szansa na zakup domu, w którym będziemy trzymać nasze zdobycze ... Brzmi znajomo?

Nie brakuje w niej jednak oryginalności, nowością jest możliwość walki dwiema broniami naraz (dual wield) oraz dodatkowe skille takie jak Cooking, Mining i Blacksmithing. Ponadto, gra jest na razie w fazie testów, więc każdy może pomóc w jej tworzeniu poprzez umieszczanie grafik na forum, które mogą zostać użyte w grze (Patrz: zakładka "linki") i odnajdywaniu błędów.
Na razie jedyną wadą gry jest to, że nie można w nią grać - aktualnie są prowadzone prace nad nową wersją z ulepszona grafiką, nowymi przedmiotami i potworami. Ale warto zaczekać by przekonać się, że Zezenia to doskonała propozycja dla maniaków MMORPGów jak i dla "zwyczajnych" ludzi.
Chwilowo server gry jest Offline ponieważ trwa modyfikacja servera, grafiki, klienta, po prostu wszystkiego.
Kolega który stworzył Fansite tworzy również itemy do gry Zezenia i ja mu pomagam