Cytuj:
Moja klasyfikacja next genów (pod względem cena/jakość)
1. Wii
2. Xbox 360
3. PLAYSTATION 3
|
Rzeczywista klasyfikacja konsol nowej generacji jest zupełnie odwrotna.
Cytuj:
I ostatnie... PS3 ładnie wygląda? Tym tekstem mnie rozwaliłeś. Tylko uważaj, żebyś nie zostawił PS3 w kuchni, bo mama pomyli z grillem elektrycznym.
|
Z pewnością ładniej od Xbox'a 360.
Cytuj:
PS3 jest najlepszy ze wszystkich next genów tylko pod względem technicznym. We wszystkim innym Wii i X360 biją PS'a na głowę.
|
Parametry konsoli są chyba najważniejsze, nie sądzisz? Jest jeszcze aspekt ekskluzywnych tytułów na poszczególne konsole, ale twórcy gier wiedzą, co dobre.

Jakość padów to sprawa drugorzędna, ale i w tym wypadku nie znajdziesz bardziej ergonomicznych kształtów pada, niż te zastosowane w Dual-Shocku, a potem w Sixaxis'ie. Wii może i małą rewolucją jest, ale mnie jakoś nie bawi siedzenie na kanapie i potrząsanie kablami. Schodząc z tematu, przypuszczam, że twórcy Wii wzorowali swój innowacyjny pomysł na grze z Pegazusa, która polegała na strzelaniu do kaczek.
Cytuj:
Co z tego, ze X360 nie ma Blu-ray... Ma za to HD-DVD
|
To fakt, do Xbox'a 360 można dokupić oddzielny czytnik płyt HD-DVD, więc nie ma się co przejmować o przyszłość tej konsoli. W każdym bądź razie płyty BD-R mają większą pojemność od HD-DVD.