Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kyller
Pewnie mnie zaraz ukrzyżujecie za to co powiem, ale muszę to zrobić. Mianowicie chciałbym zwrócić waszą uwagę na to, że w konwencji fantasy to druid z Tibii nie zasługuje na miano druida. Głównym zadaniem druida nie tylko jest leczenie, ale też wykorzystywanie sił natury do własnych celów (na przykład przywołanie entów, czar powodujący oplątanie przeciwników przez rośliny itp). Do druida tibijskiego bardziej pasowała by nazwa kapłan (priest). Właściwie to wciąż żyję nadzieją, że CipSoft w końcu zwróci na to uwagę (no i na tego nieszczęsnego pala który z Palladynem niewiele ma wspólnego). Co wy o tym sądzicie?
|
Widze ze masz avatarka o ile sie nie myle z Lineage2

, miło też lubie tą gre. Masz racje druid to calkiem inna postac niz ta prezentowana w tibi.
@Topic
Knight sam w sobie jest mocny z powodu duzej ilosci hp, duzej ilosci capa oraz duzej wytrzymalośći. Jego uderzenia moze nie są najlepsze ale wystarczajace alby obalac potworki dajace okolo 200 expa w dosc szybkim tempie bez waste. Zbierajac co cenniejszy loot do wlasnego plecaka.
Jego exp jest stabilny i powoli coraz szybszy.
Paladyn postac majaca sporo hp i troche mp. Leczy sie exura vita, ma mozliwosc robienia co po niektorych run. Zadawanie dmg przez niego jest teraz bardzo tanie. Aby rozpoczac gre palkiem wystarczy wyskillowac sie do 65 dista, wlozyc plate set i 20 royal spearow i isc na poh wbic 100lvl. Jego exp jest stabilny i powoli coraz szybszy. Paladyn jest aktualnie postacia ktora dostaje najmniej dmg.
Knight i Paladyn nie potrzebuja pacca chyba że chcą ...
Sorcerer ma malo hp i duzo many, potrafi robic dosc pozadne runy. Jego glowna bronia jest wand of inferno i wand of cosmic energy. Bez problemu radzi sobie na guardach. Zabija je w tepie troche szybszym niz knight. Niestety aby zwrocilo mu sie za expienie jest zmuszony robic lootbaga. Jesli nie bedzie musial robic runy w miescie, ktore potem sprzeda. Mimo wszystko jego exp jest "jednostajny" jak bylo na 40 lvl 20k expa na godzine tak samo bedzie na 80 lvlu (guardy). Aby moc sie rozwijac potrzebuje placic 30 zl miesiecznie. Poniewaz nie widze sensu grania w taki sposob
Druid postac bardzo podobna do sorcera. Robi dobre runy lecz powoli. Nie posiada nadzwyczanych umiejetnosci. Jego glowna bron to tempest rod i vocalic rod. Nie ma oglolnie przyjetego expiska dla druida bez premium account!! Prosze to zapamietać. "Wspaniałym" rozwiazaniem jest "kalectwo" na innych expiskach na ktorych dominuje inna profeja np. Guardy,PoH,Ef,Of.
Jedynym rozwiazaniem sa wiverny ktore zostaly wprowadzone dosc niedawno.
Exp jest bardzo niestabilny raz sie ma 3k/h a innym razem 20k/h. Jedynym rozwiazaniem jest kupno platnego konta. Wtedy ma sie mozliwosc rozpoczecia dość dobrego expienia na tombach/dragach/hydrach. Najczesciej z waste.
Teraz prosze powiedziec mi ktora waszym zdaniem profesja jest najbardziej udupiona??? Hmmm zapewne knight? Ktory przed update mial to samo tylko expil na latwiejszych potworkach. A teraz przyszla kolej na dragi i wszystko co od draga lepsze. Oczywiscie wiem ze wiekszosc knightow bedzie mowic jakie waste maja te postacie magiczne. A takie ze zeby uderzyc za 65 potrzeba 13 mp. Powiedzmy cyklop 260hp to okolo 4-5 uderzen czyli 50mp.
Liczac na oko jest to jakies 30gp przeznaczone na zabicie cyklopa oczywisice po cenie mana fluidu. No i jeszcze trzeba sie uleczyc exura gran... A knight? Kilka darmowych hitow i 150 expa wpada do kieszonki.
Żeby nie było mam knighta na 30 lvlu ze skillem 64 i Druida na 56lvlu
a sytuacja up jest z zycia wzieta i prosze nie mowic ze nigdy nie gralem ktoras profesja.
Mam nadzieje ze wszystko jest na swojim miejscu i zbytnio sie nie powtarzam ^^ wkoncu juz 1 w nocy ;p
P.S
01:12 Despair Embodied [123]: poexpilbym
01:12 Despair Embodied [123]: ale nie mam za co
01:12 Despair Embodied [123]: ^^