Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Smetana
Piractwo jest złem oczywistym i bezsprzecznym, a wszelkie argumenty za piractwem są bezsensowne. Co nie zmienia faktu, że używanie piratów to pokusa której ciężko się oprzeć :/. Jak będę zarabiał kasę to postaram się mieć wszystko legalne, póki co skazany jestem na (nie)łaskę rodziców i mam mocno ograniczony budżet.
Oczywiście nie twierdzę że używam nielegalnego oprogramowania, lub że nie używam go gdybym przypadkiem go używał  .
|
A to już moim zdaniem zależy od twojego podejścia... Ja od 12'stego roku życia nie kupiłem żadnego pirata, wiem bo w tym wieku doszedłem do wniosku, że primo nie wypada secundo nie chce mi się... Na ten czas mam 27 oryginałów nie licząc wydań do gazet typu CDA... Prawdą jest że mam parę mniej legalnych kopii ale gdy przychodzi do gry na której mi naprawdę zależy i która dla mnie się liczy (np: Medieval) to kupuję oryginała, z szacunku dla twórców...*
---------
*-zasada nie dotyczy Simsów - nikogo normalnego nie stać na posiadanie oryginalnych 256 dodatków + 57 zestawów świątecznych ;]