Najnowsza auktulizacja: 13.04.2008 (Kolczyki Beholder Shield)
Z radością chciałbym zaprezentować wam moja ręcznie wykonane figurki uzbrojenia z Tibii.
Figurki wykonane są z pasty modelarskiej, pomalowane farbami olejnymi.
Na początku temat był tylko o figurce Crown setu, jednak aby nie tworzyć nowego zmieniłem nazwę tego i tutaj będę zamieszczać wszystkie nowe prace z tej kategorii.
Życzę miłego oglądania i zapraszam do komentowania...
PS. Aby ułatwić wam przeglądanie figurek starsze aktualizacje będę umieszczał w "ukrytym tekście"
Pierwsza figurka
(Crown Set)
Pierwsza aktualizacja
("The Best Set, Magic Plate Armor, Golden Legs, Mastermind Shield, Royal Helmet)
Aktualizacja 27.09.2007
(Demon Set, Demon Armor, Demon Legs, Demon Shield, Phoenix Shield, Skull Helmet, Mastermind Shield v1.1, Magic Plate Armor v1.1, nowe tabliczki)
Aktualizacja 10.10.2007
(Dragon Scale Mail, Golden Armor, Crusader Helmet, Dragon Shield, Tower Shield, Magic Sword, Giant Sword)
Aktualizacja 11.11.2007
(Szata Mrocznych Sztuk)
Aktualizacja 4.12.2007
(Necromancer Shield, Great Shield, Guardian Shield, Ancient Shield, Tortoise Shield)
Aktualizacja 22.12.2007
(Kolczyki Demon Shield)
Ukryty tekst:

ostałem ostatnio dość nietypowe zamówienie. Mianowicie pewna osoba zamówiła kolczyki, które wyglądają jak Demon Shield. Musiecie przyznać, że pomysł dość oryginalny... I tak właśnie powstały pierwsze w polsce a może na nawet na świecie kolczyki tibijskie

Mają po 2,5 cm wysokości każdy, a zawieszki są "wtopione" w masę na stałe.
Jeśli ktoś ma koleżankę/dziewczynę, która naprawdę lubi tibie i sie tego nie wstydzi to nie jest to głupi pomysł na oryginalny, wyjątkowy prezent...
Jak sami widzicie wykonuję również nietypowe zamówienia
Kolczyki Demon Shield
Więcej zdjęć i opisy figurek na stronie figurek (patrz mój podpis)
Aktualizacja 12.01.2008
(Szata Mrocznych Sztuk - nowsza wersja, Helmet of the Ancients)
Ukryty tekst:

itam wszystkich w pierwszej aktualizacji w tym nowym 2008 roku. Wiem, że znów kazałem wam długo czekać na nowe figurki i nie ma ich zbyt wiele, ale sami wiecie - Święta, potem Sylwester i tego czasu na prace nie było za wiele. Poza tym wszystkie figurki w tej aktualizacji były zrobione na zamówienie.
Wracając do tematu... Helmet of the Ancients oraz druga wersja Szaty Mrocznych Sztuk są figurkami, które chciałem wam w tej aktualizacji zaprezentować. HOTA został zrobiony na specjalne zamówienie za podwójną cenę (ze względu na dużą szczegółowość na jakiej zależało nabywcy). W Szacie poprawiłem kilka drobiazgów (zmiejszyłem pasek, ogólnie poprawiłem proporcjonalność całości).
Szata Mrocznych Sztuk (druga wersja)
Helmet of the Ancients

Aktualizacja 13.04.2008
(Kolczyki Beholder Shield)
Kolczyki te zostały zrobione na zamówienie. Mają po 2,5 cm wysokości
każdy i w przeciwieństwie do kolczyków "demon shield" zawieszki nie są wtopione na stałe, a zaczepione o wtopione kółeczko, dzieki czemu tarcze poruszają się jak prawdziwe kolczyki.
Kolczyki Beholder Shield
Więcej o nowych figurkach, dodatkowe zdjęcia i opisy oczywiście na stronie figurek (patrz mój podpis).