Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bigzone
bla bla bla takich głupot dawno już nie słyszałem. Ocknij się hity z assasin stars wchodzą po ~700+ przy czym koszt takiej jedej gwiazdki to o ile dobrze pamiętam 400 lub 450 X
|
Przy discie w okolicach 100 z tych gwiazdek hity są w granicach 250-500(z przesunięciem średniej w stronę 400). Podczas test servera miały atak 90 i wtedy można było uderzyć za ponad 800, ale teraz już nie.
Kosztuje 450gp za sztukę i żeby móc kupić trzeba mieć assassin outfit(jeden z najdroższych). Fakt, można wylootować je z demonów, warlocków, ale nie są to ilości pozwalające na hunt
Cytuj:
( <-- i jeszcze sie żalitaki pall że to drogie nah. Chyba jeszcze część gracze nie pojęła że taka gwiazdka nie psuje się po jednym rzucie i w efekcie wychodzą dużo taniej niż sd które magowie musza kupować od inych graczy x(.
|
Gadasz bzdury jak mało który. Gwiazdki są jednorazowego użytku. Zanim zabierzesz głos w sprawach o których nie masz zielonego pojęcia przynajmniej sprawdź.
http://tibia.pl/item/assassin%20star
Co do balansacji:
Postacie magiczne Visują 2 razy szybciej niż reszta postaci atakuje. 80lv 66mlv pozwala na średnie obrażenia z vis około 120. Daje to średnio 240 punktów obrażeń w czasie kiedy paladyn:
- Zaatakuje tylko raz
- Musi trafić w cel (przy moim diście, atakując z broni miotanych średnio co 4 pocisk nie trafia. Wczoraj pobiłem rekord: 5 chybień z rzędu, biegając przed 3 bonebestami na ichniej wyspie)
- rozpiętość obrażeń wynosi od zera do 280 (enchanted spear), z nastawieniem na to, że 40% trafień jest poniżej 100.
Knight ma trochę lepiej: większą średnią obrażeń, ale zasada jest mniej więcej ta sama, z założeniem, że musi stać koło potwora i się leczyć. Mi wystarcza regeneracja many oraz exura vita.