@ filip1432
Faktycznie słabe hity, skoro walisz z różdżki...
Poza tym na takim lvlu nie problem mieć dużo większy mlvl od lvla (szczególnie, że niby robisz runy), więc siłę magii masz większą niż przed upem.
Cytuj:
Ja (77ek) zuzywam ok 1 uh na gsa. Lecz sorc moze zuzyc nawet 0 hp bijac to gowno z hmm czy z innych run.
|
Kupując tanio hmm wychodzi 1 UH = 2 HMM. Zabij GS'a 10 strzałami, bo co to jest ~130 dmg na strzał? Wystarczy mieć 80 mlvl. Mało jest magów z takim mlvlem przy lvlu zbliżonym do Twojego.
Cytuj:
Moze powrocily czasy ze sorc narobil run zdobywajac m lvl a potem mu sie bedzie przyjemnie expilo.
|
Na takiej zasadzie, to można:
1. Cofnąć siłę knightów i powiedzieć, żeby wbijali skille 110/105+ i przyjemnie expili.
2. Osłabić magów, bo takim tokiem myślenia, to sorc/druid jest nieskończoną fabryką run i może expić z SD wszędzie + jest nieskończenie bogaty, więc płakanie nad waste jest nieuzasadnione.
Cytuj:
powiedzcie mi dlaczego większość ludzi w top 300 praktycznie każdego servera stanowili właśnie knighci i palkowie
|
To powiedz mi dlaczego większość magów w top 300 gra ~2 lat, a knighci po ~4, a o palkach to nie mów, bo ich to od kiedy jest erig, jest mniej od magów.
Cytuj:
oczywiście ile te hity kosztują sorca a ile knighta nikt już sobie nie przeliczył, bo i po co, hm ?
|
Było przeliczane wiele razy i wychodziło to, co teraz mają magowie. Z tym, że teraz magowie mają nadal większe hity, za to knigci mieli do wyboru, waste expiąc dość dobrze lub słaby exp bez strat, a to wszystko przy słabszych hitach.
Cytuj:
"LoL level 80? maybe less Knight can one hit a fire elemental with melee, a Sorcerer Level 269, WITH TOP MAGIC LEVEL ON MY SERVER cant do it with
Exori Vis"
|
To jest przegin, tzn. ja bym osobiście siłę knighta bardziej uzależnił od levela, a od skilla tak, jak było przed upem. Tak, żeby przy 70 lvlu siła melee była taka, jak teraz, ale poniżej była trochę słabsza (chociaż nadal lepsza niż przed upem).
Za to magom zrobiłbym 1%* level +4%* mlvl dla run, ale dla spontanów jak jest (czyli niby 0,1%* level + 5%* mlvl), bo w sumie 'exori vis' nie jest słabe, a robienie z maga wojownika jest dnem (tak jak przed upem dnem było, że na full attacku knight przy shieldiengu 75+ dostawał częściej niż sorc na full defie z różdżką i shieldiengiem 20).
Cytuj:
Bp power boltów kosztuje 12k, z czego jest w nim 2000 bełtów, z których 100 poziomowy paladyn zadaje po ~100 obrażeń (średnia, czasem można nie trafić, czasem walnąć mniej, a czasem zdecydowanie więcej,więc średnia i tak jest, wg. mnie zaniżona) co łącznie daje nam 200000 dmg. Za 12k kupić można 2,5bp sd, z których zada po ~500 z każdego, co łącznie daje nam 25000 dmg"
|
12k - 2.000 power boltów - 200.000 dmg
12k - 50 sd - 25.000 dmg
12k - 150 hmm (750 ładunków) - 75.000 dmg
12k - 1200 exori vis'ów - 750.000 (edit: 150.000) dmg
I gdzie tu sprawiedliwość? /edit/ sry, nie umiem liczyć /edit/
Ps. Pierwszym błędem Cip (dla mnie) było wprowadzenie taniej many (a raczej nie zwiększeniu kosztów visów do min. 40). Teraz mamy głupoty typu "Paladyn, który do 100 lvla nie trzymał kuszy, bo się nie opłaca".
Cytuj:
Koleś, nie kumasz, że teraz siła Twoich czarów jest uzależniona głównie od Twojego mlvla?
|
A Ty zauważyłeś, że jeden z nich ma 53 mlvl a drugi 81? To jest przepaść.
@ down
Myślałem, że nikt nie zdążył zauważyć

Po prostu pomnożyłem HMM * 10, bo +- tak wychodzi (jeżeli byłoby 150 pocisków), ale nie zwróciłem uwagi na ładunki, tylko runy (dlatego wychodzi 5x mniej).
Cytuj:
Jakie ja hity bym musiał z tego exori vis walić, żeby zadać z 1,2k e vis 750k dmg ?!
|
Wystarczy, że byś walił po ~600, czyli jakiś 340 mlvl