Uważam że z tym co mówi cipsoft o ostatnim uptade jest porównywalne z tym co mówi PiS w swojej reklamówce " poprawiliśmy pensje , bezrobocie spadło " <- gówno prawda bezrobocie spadło bo ludzie bezrobotni uciekli do Anglii , Irlandii itp więc w zasadzie zmniejszyła sie liczba ludności a nie bezrobocie a płace wcale nie są lepsze chyba że dla polityków , tak samo jest tutaj wszyscy mówią z cipsoftu że ten uptade to wielki sukces guzik prawda napewno dostali nie jednego maila od wkurzonych sorcków , druidów i wiedzą doskonale że ten uptade jest najgorszym w Historii niektórzy poprostu sie przystosowali ( tak jak ja ) i grają knighcikiem ( ja only na facc

) a inni starają sie walczyć z tym uptade. Mi osobiście już przeszła złość na ten uptade ale prosze was wypowiedźcie sie obiektywnie nie patrzcie na to jaką macie profesje czy to że Palladyn jedzie solo all bez waste i jak mu sie podoba niejest po prostu śmieszne ?? np mój kolega jedzie na 59 lvlu solo all na ofie nawet jak jest sam więc to po prostu jest śmieszne a ja na 80 lvlu sorkiem mam nieraz waste na dragach.. więc postanowiłem grać knightem tu sprawa ma sie zupełnie inaczej każdy hunt = zwrot.
Tutaj małe podsumowanie różynch spraw które spisałem żeby wam uświadomić jaki ten uptade jest krzywdzący:
- Hunt dragów sorkiem ( 80 lvl )- 10 bp mf ( loot około 5k z itemami nawet woi niespadł ani d-hammer ) - przed uptade bym miał zysk że hoho
- Hunt dragów knightem ( 40 lvl ) - 2 bp mf , bp uh ( loot około 7k ) - zwrot
zakładając że na knighcie na 1 draga szły mi średnio 3 mfy i 1 uh ( co jest nie prawdą bo szło mi mniej.. ) i tak knight jest wyraźnie do przodu.
Co do palladynów to powiem krótko - maszyna do expienia ludzie sie szczycą że zrobili palkiem w miecha z 20 na 90 lvl - to nie jest osiągnięcie.. to jest po prostu korzystanie na błędach cipsoftu gdybym mógł młucić sorkiem z jakiejś broni za darmoche po 200 i ubijać wszystko co sie nawinie bez największego problemu w zastraszającym tempie tez bym tyle lvli nabił...
Ok profesje zostały omówione teraz czas na potworki , które oceniam jako dobre ;] mimo że Frost Dragony są istną kopalnią złota dla knightów ale to już sprawa hitów ;p osobiście znam knighta który ma na sella ponad 1.5 bp dsmów i około 2 bp rh więc to już jest przesada jeżeli knight w ciągu dnia jest w stanie zloocić 5+rh i 3+ dsmy?... Rozmawiałem ostatnio ze 130+ elite knightem z harmonii i dowiedziałem sie że w ciągu 10 dni zloocił bp dsmów ;] więc knighci maja łatwo i przyjemnie a palkowie maja jeszcze lepiej
Podsumowując: niech oni nie pieprzą głupot że ludzie są z tego zadowoleni bo sam znam h-lvl KNIGHTÓW I PALKÓW (!!) którym sie to nie podoba np mój kolega przestal grać w tibie bo na 130 lvlu knightem ma takie same hity prawie jak knighcik 70-80lvl... a jak chcą dalej prowadzić balansacje profesji to tibia ma do wyboru 2 drogi:
1. Koniec z tibią ( wszyscy sie w*****ą delikatnie mówiąc i skończą gre )
2. Niech oddadzą sorcom i druidom takie hity jakie mieli wcześniej i mi by to wystarczyło w zupełności mimo że już mam nawet spoko knighcika zrobionego ;].
Więc mówiąc krótko CipSoft napisał same blefy na temat tego uptade ponieważ ludzie krytykują ten uptade i to stanowczo.. na Harmonii ostatnio nawet można sie wlogować na faccu o godzinie 19 bez kolejek , a przecież mamy wakacje ;] dla niezorientowanych dodam że przed wakacjami około godziny 15-16 już były kolejki około 100 osób >.< myśle że cipsoft pójdzie po rozum do głowy i naprawi swoje błędy a jeżeli nie to spieprzą swoją żyłke złota i pójdą z torbami to by było na tyle bb ;p