Cytuj:
Ja nie mam pacc ale uważam że jeśli ktoś płaci to niech więcej.
|
Potwierdzam.
Cytuj:
A tak w ogóle to fajnie ze wogóle dodali nowe itemy nawet jesli dla graczy z darmowym kontem będą one kilkakrotnie droższe.
|
??
To, że po update pare osób zlootowało fur bootsy i sprzedawali je po 5-10k+ (bo ludzie myśleli, że to fart, a nie ultra easy drop) nie znaczy, że to jest przelicznik dla facc (x2-3).
Cytuj:
Mam nadzieje ze sorki otrzymaja troche sily bo teraz to szkoda gadac ilu przeszlo na retired ;/
|
Mimo, że teraz jest niezły balans siły, to muszę się z Tobą zgodzić.
1. Sorc powinien być silniejszy od knighta.
2. Sorc powinien być trudniejszy w prowadzeniu (teraz jest, a dowodem jest odejście 90%+ dzieciarni, bo nie robią na turę dmg knighta x4-5) .
Jednak ja bym zwiększył wpływ lvl na siłę (u knighta również, ale z 2x mniej).
Na jednym filmiku LoA vs RV mag wali z exori mort 200 (i to nie raz) w warlocka, a średnio wali 170. Według przelicznika mlvl*5 + lvl*0 powinien walić 95 do 190, czyli 142 średnio.
Miał prawie 200 lvl a walił jakby miał +10 mlvl, więc wychodzi 20 lvl - mlvl, czyli wzór prawdopodobnie wygląda tak mlvl*5 + lvl*0,25.
Inaczej mówiąc, lvl ma 8 krotnie mniejszy wpływ na siłę, ale mlvl ma prawie 2 krotne znaczenie, czyli małe lvl sorce/druty wcale nie są poszkodowane.
Ja bym dał wzór 4-4,5mvl+0,5lvl, żeby troszkę osłabić 'słabych' magów, a ulepszyć 'lepszych'.
Ps. 1 tura maga/druida na takim lvlu to 400 dmg średnio (2x e vis + różdżka). Kosztuje to 28 gp (53 many).
Dodatkowo żaden z nowych czarów nie jest lepszy od HMM/GFB sprzed upa (chyba że dla low lvl, co dla mnie jest żałosne).