Zobacz pojedynczy post
stary 05-09-2007, 23:30   #299
Iks.de
Użytkownik Forum

Iks.de's Avatar

Data dołączenia: 04 05 2006

Stan: Początkujący
Imię: Fuj
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Saphira
Poziom: 27
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rafix17 Pokaż post
@ Iks.de
Nie oceniam jego gry w sensie nabijania lvl, mowie ze jest noobem, poniewaz taka postawe reprezentuje. I nie mow mi, ze nie rozumiem tego slowa bo ono doskonale obrazuje Nobztrakta, a jesli chialbys bronic go przed moja opinia to moge podac kilka przykladow, ktore sa dowodem na jego noobostwo zreszta ty o nich wiesz pewnie.

A moim zdaniem SzuyA moze miec racje, bo to ze tepi on wiekszosc Polakow na tym serwie chyba swiadczy o kompleksach jakie ma kolo ;p poprostu w rl nie moze to tu sie wyzywa i tyle.
Posłużę się stroną Wikipedia:
Newbie - nowicjusz; slangowy termin oznaczający osobę początkującą i niedoświadczoną w danej dziedzinie. Najczęściej używany w żargonie informatycznym. Zwykle określenie newbie nie ma nacechowania negatywnego i początkujący często sami ostrzegają przy jego pomocy o swoim ograniczonym rozeznaniu w danym temacie.
Noob zaś to nowicjusz uciążliwy dla innych, odmawiający wzięcia jakiejkolwiek poprawki na swoje niedoświadczenie (w grach zespołowych dołączający do graczy znacznie bardziej doświadczonych bez ostrzeżenia ich o swoim niewielkim stażu i obniżający stopień zgrania zespołu, w dyskusjach usiłujący uzyskać odpowiedź na skomplikowany problem i nierozumiejący odpowiedzi z braku rozeznania w podstawach danego tematu, itd). Jest to slangowa forma zapisu skrótu newbie do newb.

Może jest uciążliwy dla innych, ale dla mnie nigdy nie będzie noobem.
Co do jego "kompleksów" to wy ich nabieracie patrząc na wyczyny Nobza "bo dlaczego my tak nie możemy" i spróbujcie ocenić swoją grę, a nie wypominając innym złe zachowanie w stosunku dla Was lub waszych kumpli.
Iks.de jest offline   Odpowiedz z Cytatem