Zobacz pojedynczy post
stary 08-09-2007, 12:03   #15
Anders
Użytkownik Forum

Anders's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2005
Lokacja: Olsztyn

Stan: Niegrający
Anders ma numer GG 5930030
Domyślny

@9-NINE
Co do tych lini to masz rację... tak już wyszło, że czasem nie współgrają z cieniowaniem. Jeśli zaś chodzi o pozbycie się niektórych z nich to już probowałem, nawet jeszcze wtedy, gdy pół roku temu wykańczałem starsze wersje do reklamy... Jednak bez nich obrazek wyglądał zupelnie inaczej - niekoniecznie lepiej (jakiś taki mdły)

@Matiiii
Szczerze mówiąc to nie pamiętam, bo "remake" tych starych obrazków to było tylko dodanie wiekszego cieniowania i kompozycji a trwało to 20-30 minut. Jednak jeśli liczyć czas powstawania pracy od zera to myślę, że cały proces trwa około 2 godzin, może nawet trochę dłużej...

@Extermis
Zauważ, że łuk palladynka nie trzyma równolegle do widza, ale jest on lekko przechylony lewym końcem w stronę odbiorcy, więc mimo żę uchwyt jest prawie równo z biodrami nie oznacza ze dalsza część nie może być bliżej widza co za tym idzie - być przed nogami.

Jeśli chodzi o pasek kołczanu to wszystko wyjasnia orginalny obrazek Cipsoftu:

Czy widzisz aby się wsuwał gdziekolwiek? Bo ja nie... A jak napisałem wcześniej wzorowałem sie na rysunku z clienta...

Brak cienia przy rękawiczce?

Moim zdaniem cień jest wystarczający, poza tym kontury "kolca" tak zachodzą na rękawice, że widać skąd on wychodzi...

Kolce druida są pocieniowane; zgodnie z tym co jest na tibijskim kliencie znajdują się pod paskiem:

,więc jest to wykonane prawidłowo, a to że akurat widok z przodu nie oddaje ich grubości, cóż - czasem musi zadziałać zmysł przestrzenny u widza, w każdym bądź razie nie wiem jak można by inaczej podkreślić ich grubość jak nie poprzez pocieniowanie jednocześnie trzymając się orginalnego projektu Cipsoftu...

Co do wisiorka to masz rację. Nie dorysowałem zakończenia amuletu, nie mniej jednak jest on pocieniowany tak, że nawet jakby stapiał sie ze sznurkiem to i tak nie wygląda na płaski:

Mangowe? Oczywiście, że mangowe Miny też mają mangowe... Mi osobiście manga sie bardzo podoba... I nie widzę powodu dla którego rysunki profesji z Tibii nie można by zrobić w takim właśnie stylu