@Kołbaś
No może troszkę mniejsza ręką była by lepsza, jednak to jest poniekąd manga, a tam w takich sytuacjach dysproporcje są wieksze niż w realnym świecie, ale już nie będę tego poprawiać, bo z tego co ja tu słyszę to musiałbym postacie narysować od nowa zachowując wszystkie prawa fizyki, światłocienia i nie zdziwiłbym się, że jakby to wszystko już było idealnie wykonane ktoś napisałby, że te pracę są na niskim poziomie bo np. odcień skóry jest zły, albo brak jednej fałdy na płaszczu psuje cały efekt. I teraz płynnie przejde do odpowiedzi Pana Wieszoka...
@Wieszok
..."obrazki są cholernie płaskie, zero w tym przestrzeni... tragedia..."
No opadły mi ręce, jak Boga kocham -.-' U palladynki światło pada z przodu (ponadto jest znacznie wyżej niż na wysokości jej wzroku, do czego odniose się w dalszej części wypowiedzi)), poza tym jak na każdym innym obrazku światło jest dosyć rozproszone (o czym świadczy niewyraźny cień) więc oświetla postać dosyć równomiernie, a cieniowanie ma za główne zadanie uwydatnić kształty postaci. Nie wmówisz mi chyba, że jakby prawa noga była bardziej pocieniowana to postać wyglądała by mniej płasko. Nawet jakby cień padał przed nią a pocieniowana była by tylko prawa strona czy nawet lewa postaci to nie wplywa na to czy postać wygląda płasko czy nie... Jakbyś był takim wnikliwym obserwatorem za jakiego się podajesz, to zauważyłbyś, żę na twarzy palladynki widoczny jest pewien cień pod jej kosmykami włosów, pod tym z lewej strony jak również pod tym wiekszym z jej prawej strony i to jest ten cień który uznaleś, że wskazuje na to, że światło pada z prawej strony. Otóż dla Twojej wiadomości pada ono z przodu (z góry). Można się czepiać ze np. cień na lewej ręcę czy na prawej nodze jest za mały/duży/kszywy/etc, jednak nie wplywa to na to czy postać wygląda płasko czy nie, przynajmniej w tym przypadku, bo wybacz, ale nie zgodzę się, że postacie wyglądają cholernie płasko bo to jest kompletna bzdura... Pozwól, że udokumentuję to obrazkiem:
Co do ręki maga i w jaki sposób trzyma różdżkę to ponownie nie przyjrzałeś się dokładnie. Aby zademonstrować Ci, w jaki to "niezwykły" sposób mag ją trzyma pozwolę sobie zamieścić zdjęcie w jaki sposób ja bym ją trzymał odwzorowując dokładnie ułożenie ręki:

Normalnie Cris Angel, nie? Jak on to zrobił 0.o' -nc-
Co do nóg maga to wcale nie są w lini prostej. Zauważ, że jej lewa noga jest wyżej niż prawa, a zatem nogi też są "skręcone" w ta sama stronę co barki (patrz rys.)
Doceniam Twoją ocene i próbę zmobilizowania mnie do pracy, jednak mam na tyle dobre poczucie estetyki, formy oraz przestrzeni zeby nie zgodzić się z tym, że postacie są płaskie. Mogę się zgodzić co do cieniowania - nie zawsze odpowiada temu w jaki sposób pada światło i to napewno uwzględnie w kolejnych pracach...
@Arnisan
Przwejrzałem wasze forum MTA. Niestety nie ma tam ani jednej pracy, która pasowała by do opisu waszego klubu czy cokolwiek to nie jest. Niektóre prace są ładne, widać że włożone w nie wiele pracy i starania, ale uważam, że nazwa "Najbardziej utalentowani artyści" jest bardzo mocno przesadzona i zalatuje arogancją i samochwalstwem. Równie dobrze ja mógłbym nadać sobie przydomek The best Artist i nie różnoło by się to niczym od tego co wyście zrobili.
@9-Nine
"Czysto debilne jest twoje stwierdzenie:
Cytuj:
te forum to jedna wielka żenada i powinno zmienić nazwę, bo zapewne większość tych "artystów" stoi na twoim poziomie "
Po pierwsze uważaj na słowa, bo widze, że próbujesz obrażać ludzi omijąjac paragrafy regulaminu. A szczerze mowiąc to zgadzam się z tym co powiedziała Evinio - nazwa waszej grupy to wolne żarty, szczyt arogancji i obraza dla sztuki. Chcecie mieć swoje stwarzyszenie - ok, ale nazwijcie je adekwatnie do stanu faktycznego, bo napewno NIE JESTEŚCIE najbardziej utalentowanymi artystami...