Zobacz pojedynczy post
stary 10-09-2007, 20:10   #31
Radix
CS Tibia.pl Team

Radix's Avatar

Data dołączenia: 11 12 2004
Lokacja: Forgotten Land

Domyślny

Ja pragne tylko przypomniec, ze MTA zalozyla dosc dawno pewna grupa utalentowanych ludzi. Owszem - czasy sie zmienily i po rozlamie to juz nie jest to samo, ale skoro jestes na tyle montra i yntelygedna, to moglas przynajmniej znac historie i starszych uzyszkodnikow nalezacych do tego ugrupowania. Obecnie na forum jest jeszcze kilka osob, ktore byly, ale juz nie sa w MTA - nazwa zas przeszla "z pokolenia na pokolenie" i taka zostala. Co do prac - jesli twierdzisz, ze to ma dusze, jest boskie i jeszcze cos, to zastanow sie jeszcze trzy razy.

Co do cieniowania - i tak palladynka pocieniowana jest zle. Przypatrz sie, ze jej lewy "muskul" jest inaczej pocieniowany jak rekawica. Poza tym, zdecyduj sie z tym cieniowaniem i konturowaniem. W jednym miejscu uzywasz samych kolorow do zaznaczenia tej "wypuklosci", innym razem uzywasz czarnej kreski. Druid ma za duze barki, ogolnie jego rece "odstaja". Rozumiem Twoja chec do ukazania muskulatury, ale nie wolno przez to zaprzepaszczac anatomii. Powiedz mi jeszcze czemu ten druid tak smiesznie stoi i zamiast stop ma dwa kikuty? Wybacz, ale naprawde tak wygladaja - podobnie lewa stopa palladynki. Naszyjnik tez wyglada jak sztywne cos w calosci zlane z metalu/innego czegos. No i te "kielki" wychodzace z chyba naszyjnika dziwnie zachodza na futerko misia. Sam leb niedzwiedzia jest dosc wielki. Widac ten potrafil zmiescic w pysku glowe czlowieka. Te kielkopodobne cos tez nie rzuca jakiegos intensywnego cienia (o ile w ogole jakis rzuca). Czarodziejka sie unosi, czy to tylko kolejna postac na palcach? Poza tym - czar wyglada jak swiatlo, to czemu ono juz nie ma ono wplywu na cieniowanie? Rycerz zdaje sie ma albo za krotkie raczki, albo za nisko kolano, albo w ogole cos jest z nim zle. Popatrz tez na kamienie i na ich cieniowanie, a na kat padania swiatla. Troche to dziwne, ze nie sa zgodne. Rozumiem tez mangowe upodobania, ale oko widziane z profilu wyglada tak (>, a nie \==/ tak - jesli wiesz o co mi chodzi. To nie jest zwykle bluzganie, a rady. Rady, na ktore powinienes zwrocic uwage, a zachwycanie sie komentarzami i spoczywaniem na laurach niczego nie osiagniesz. Podobaja mi sie Twoje plastelinowe pracki, jednak nad tego rodzaju grafikami musisz jeszcze troche popracowac.

@down
Fakt - moj blad i niedopatrzenie. Co nie zmienia faktu, ze prace te nie sa ani do konca mangowe, ani do konca "naturalne". Wiec warto czasem wiedziec na przyszlosc. (sam sie o tym niedawno przekonalem).

Pieśń II: Honor

Niech ktoś zawoła, że broda hańbą jest
A hańbą dla mnie będzie, go o głowę nie skrócić
Niech ktoś zwątpi w prawość mych braci,
Niech bogom swym dziękuje, jeśli kalectwem go tylko oszpecę,
Bo wstydem jest nie szanować
Tego co dla innych święte.
Słabością jest duma, jeśli
Honorem i szacunkiem w ryzach nie trzymana.
Rozważania tego, co mianem zabójcy okrzyknięty,
Który czuje, a los dla niego jedyny...

Ostatnio edytowany przez Radix - 10-09-2007 o 20:47.
Radix jest offline   Odpowiedz z Cytatem