Zobacz pojedynczy post
stary 15-09-2007, 12:34   #492
Kojotes
Rangers lead the way

Kojotes's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2005

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michael Jackson Pokaż post
Pierdolisz glupoty, pal nie byl duzo slabszy od maga przed update
Made my day! Thanks!

Cytuj:
mial duzo capa
Co z tego że miałem dużo capa, skoro jeśli się napakowałem boltów do fulla to mi starczyło na max 2h expienia w ślimaczym tempie? A na początku i tak musiałem progresywnie wywalać bolty, żeby zrobić miejsce na loot.

Cytuj:
a teraz mu dali hity za darmo(takie jak visy i to na dystans)
Tylko że tymi naszymi "visami" możemy atakować 2x wolniej niż mag, na dodatek nasze obrażenia redukuje (czasami b. duży) pancerz potwora, co więcej, części kreatur z naszego "visa" nie zabijemy! No ale kurde, przecież nasze hity za darmo to takie jak visy na dystans są -.-

Cytuj:
hitow nie mial az tak zlych
Oj, nie wiesz co mówisz....

Tak się składa, że w kwietniu br. zajmowałem się testowaniem arbalesta i kuszy. Test miał na celu pokazanie (niewielkiej) różnicy między dwoma broniami. Jednak rezultaty przydadzą się i teraz (pełna wersja testów znajduje się na forum supportu, tutaj przedstawię tylko 4 badania):

Testowałem 2x 300 bolts arbalestem i kuszą na jakichś potworach (tylko jeden rodzaj).
Wyniki: (średnia arbalestem/średnia kuszą)

1. Beholdery- b. niski arm i def- średnia obrażeń 66 i 68

2. GSy- regularny potwór do expa- solidny def i arm- średnia 61 i 59

3. Behe- b. duży def i arm- średnia 54 i 48

4. Quara Pincher- ogromny def i arm (największy w Tibii?)- średnia 32 i 30.

To nie żaden fake, zrobiony naprędce przed śniadaniem.

No i co....

Średnia hitów 60 hp na turę na GSkach... fajnie, nie? Dla porównania, sorcerer na podobnym poziomie (założyłem 110 lev i 68 mag) średnią z visa ma... 190..
Z visa można atakować 2x na rundę, ale zamiast mnożnika 2x zastosuję 1.3x- leczenie + okazjonalny miss. Dodając do tego różdzkę (cosmic, 40 dmg średnio na turę) dochodzimy do orientacyjnej wartości 250-300 dmg na turę (prawdopodobnie zaniżonej). I jak to ma się go marnych 60 dmg na turę paladyna?!

~Waiting for flame~
Kojotes jest offline