Zobacz pojedynczy post
stary 16-09-2007, 05:48   #12
Elizium
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 07 2005

Stan: Na Emeryturze
Imię: Hmm...
Profesja: Knight
Gildia: Mam swoją.
Świat: Antica Forever!
Adres Jabbera do Elizium
Domyślny

Niestety nic z tego nie uda się w praktyce.

1. Wild Growth - druid robi to 1 kratke przed swoją mordką. Więc nie widzę sposobu żeby można było wepchać deathslicera w środek krzaków. Zawsze będzie uciekać i gonić kogoś (najprawdopodobniej właśnie tego druida). Jakby się go przypadkiem udało otoczyć to takie krzaki trwają 40-45 sec. i jak się przypadkiem skończą to taki deathslicer nie będzie stać w środku i czekać aż ktoś uzupełni płotek tylko od razu wylezie i zacznie się rzeźnia

2. Magic Wall - trochę lepsze bo można to ustawić z daleka ale ma jedną poważną wadę - tak samo jak krzaki: zajmuje miejsce. Dużo miejsca. Wystarczy sobie wyobrazić 5 slicerów i każdy z nich otoczony przez walle. Zajmą całe wolne miejsce. Można próbować je zebrać do kupy i wtedy otoczyć ale tam raczej nie ma czasu na taką zabawę.

3. Metoda "na bydło"
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Szypty Pokaż post
Cipy wpadli w koncu na pomysl aby zrobic bossa innego niz takiego na ktorego starczy spam sd + cale rzesze hlvl siokajacych
30-40 leveli wiecej i G. padnie. Ot, wyzwanie ...
Spam sd i rzesze hlvli odpadają z tego samego powodu: tam nie ma miejsca na to. To nie jest Morgaroth czy Orsabaal że można się ustawić i załawić go całym stadem z daleka. Ludzie będą łazić, się przepychać, każdy będzie chciał bić i jednocześnie nie być bitym i zrobi się z tego totalne bydło...

4.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Szypty Pokaż post
Hmm co powiecie na to, aby ten temat uczynic glownym w sprawie Big G?
A moze na przyklad zablokowac go w glebi tej "sali", zas kilku EK niech bloczy wiatraczki przy schodach (eliminuje ryzyko przezucenia sie ich). Wtedy "wcisnac"
rogatego do jakiejs dziury w scianie i moze uda sie go zabic? To tylko moje przypuszczenia, prosze ne wyzywac mnie od noobow.
Pomysł na głowny temat o G. jest bardzo fajny. A zablokowanie go w głębi sali też mi sie z początku wydawało najbardziej sensowne z tego wszystkiego. Tylko że cały problem polega na tym że on te slicery summonuje. Więc ciężko by było je od niego odciągnąć. Można spróbować. Nie wiadomo tylko czy one nie znikną jak się je za daleko zabierze. Z innymi potworkami summonującymi tak się dzieje. Ciężko to sprawdzić na necro czy demonach czy djinnach bo je się bije przeważnie na miejscu i nie są szybsze od swoich summonów. Ale idealnie to widać na GSach. Kiedy się bije GSa w miejscu to summonuje 2 poison spidery. I koniec. Ale kiedy się przed nim ucieka to potrafi oddalić się od swoich summonów tak daleko że one znikną. Wiele razy mi się zdarzyło że GS summonował więcej niż 2 razy mimo że nikt poisonów nie zabijał, poprostu zostawały z tyłu i znikały.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vodetus Pokaż post
Na Lucerze byli naprawde bardzo blisko.
Byli bardzo daleko. Zjechali go raptem na chwile do zółtego. A Lucerar padł tam gdzie stał. Nawet nie zdążył zrobić kroku jak się zrobiło za gorąco(jeden z blokujących slicery padł więc następny miał momentalnie na sobie 2 szt. więc też szybko padł itd...) Od razu widać jaka to ryzykowna metoda z blokowaniem slicerów.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jecht Pokaż post
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bakuo Pokaż post
Slyszalem, ze nie przesuwają potów.
Gówno prawda.
Może jest coś czego nie przesuwają? Albo pot i parcel i na tym fire field? Muszę to sprawdzić. Jeżeli by się je udało skutecznie zablokować na dłużej nawet kosztem miejsca to można by się zabawić : ))
Przydała by się dobra ekipa. Jak ta która załatwiła Ferumbrasa na Antice. Tylko że MS już tak nie wymiatają jak kiedyś. Ferumbras był łatwy bo wystarczyło szybko zabijać summony a slicerów nie da się zabić.