Cytuj:
Oryginalnie napisane przez zoliax
Spoko.
A co do sterów nVidii... By nie bawić się w konfigurowanie można zassać strowniki ze strony nVidii, przejść na init 1("sudo init 1"), i odpalić plik ze sterami(sudo sh nazwa)...
|
Owszem, można tak, tylko poradnik powstał z myślą o całkkowicie zielonych użytkownikach. Wyobraź sobie, że jakiś user robi tak jak piszesz i wyskoczy mu błąd o braku jakiegoś pakietu (np: linux-kernel-headers) i nie znajdzie go, bo w synapticu będzie pisało linux-headers-2.6.21-2-486. Myślę, że dla początkujących jednak jest łatwiej zrobić tak jak napisałem, niż kazać im w dodatku sprawdzać wersję jądra i architekturę procka. (a niedaj boże zabrraknie jeszcze jakiegoś pakietu .... 90% userów zamiast ściągnąć go będzie płakać, że jest im źle). No i prawie bym zapomniał, potrzebne jest kilka pakietów w versji developement .... jak wyskoczy zwykłemu userowi komunikat o błędzie, to na 90% nie domyśli się, żee t potrzebny jest pakiet z końcówką -dev (np: libc6-dev).
Ty już się wtajemniczyłeś w środowisko linuksa, nistety jak ktoś jest nowy, to potknie się nawet o ziarko piasku, dlatego starałem się jak najdokładniej opisywać każdą czynność.