Zobacz pojedynczy post
stary 16-09-2007, 22:44   #1
MetiuII
Zbanowany

MetiuII's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2005

Domyślny "Oracle, I wanna come back !". Czyli nasza droga z maina na rooka.

Każdy z nas zaczynał grę rutynowo. Przechodzi się rooka a po kilku dniach męki z 8 lvlem, słuchania mitów o niebezpieczeństwach na mainlandzie i myśleniu nad swoim dalszym tibijskim życiem, wkońcu wychodziło się na main i tam się odkrywało gre praktycznie na nowo. Jednak wielu powróciło na wyspe dla początkujących. Jeżeli macie ochotę to powiedzcie jak trafiliście wkońcu na rooka Ja zacznę.

Dawno dawno temu, w październiku 2002 roku, kiedy tibia była piękna: GS'y nie miały haste, dla pacc dostępne było tylko edron i darashia, nie mieli dodatkowych ouftitów, a brass legsy wyglądały jak 2 rurki powstała moja 1 postać. Purukan. Wbiłem 5 lvl i zrezygnowałem z dalszej gry, z powodu zbyt monotonnego trybu gry, słabej grafiki i braku dźwięku. Po 2 tygodniach postanowiłem spróbować od początku. Postanowiłem zostać druidem i zrobiłem drugą postać. Po wielu staraniach wkońcu udało mi się zdobyć 8 lvl i wyszedłem jednak jako paladyn. Pamiętam, że kumpel przychodził pomagać mi wyjść na maina bo niepotrafiłem się dogadać z Oracle. Wbiłem bodajże 16 lvl, a najmilej właśnie tą postać wspominam, bo wtedy nie grałem dla skilli/lvla czy robienia problemów dla innych graczy. Wtedy zabiliśmy z kumplem naszego pierwszego smoka i playera ;D Potem, char po charze stawał się coraz poważniejszy ale i tak nic ciekawego z tego nie wyszło. Postanowiłem opuścić świat Rubera. Wtedy przyszedł czas na Eternie. 0 lagów bo server niemiecki i jedziemy z Sorcem. Wbiłem nim 17 lvl, na karku był update 7.4, a potem grał nim mój kolega. Potem było kilka 20 lvli, o których nie warto pisać. Gre na Eterni skończyłem 37 lvlem Paladyna. Było ciekawie, miło i zabawnie. Jedynie hack mi się nie podobał. Secura. Tam grałem do 29 lvlu paladynem, poczym postać poszła w niepamięć. Gra stawała się coraz bardziej uzależniająca. W międzyczasie zaliczyłem 45 palka na Guardi, 56 elite knighta na Galanie, 45 knighta na Eterni. Ostatecznie gre skonczyłem 2 września 2006 roku, na Celeście 26 knightem. Największym lvlem jakim grałem był 104 elite knight.
Po roku przerwy postanowiłem grać od czasu do czasu w tibie na rookgaardzie. W czwartek zacząłem gre na Iridi jako rookstayer i aktualnie mam 13 lvl. Będę starać się poświęcać odpowiednią ilość czasu dla tej postaci.

Teraz wasza kolej xD

Ostatnio edytowany przez MetiuII - 16-09-2007 o 22:47.
MetiuII jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.