Zobacz pojedynczy post
stary 18-09-2007, 19:25   #40
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Post mi sie skasowal ;/

Nie bede glosowala, dlatego tez nic nie zaznaczylam w sondzie... Dlaczego? Otoz sejm rozwiazal sie troche za szybko... Pare razy slyszalam date moich 18 urodzin jako date ewentualnych wyborow, lecz tak sie nie stalo.

Niestety? Sama nie wiem. Z jednej strony czekalyby mnie pierwsze wyboru, uczestnictwo w zyciu politycznym panstwa... Na pewno poszlabym do urn, gdyz brak glosu jest glosem na swoich przeciwnikow...
Lecz z drugiej strony moje preferencje polityczne nie sa do konca jasne. przy ostatnich wyborach na rowni traktowalam po i pis, naiwinie myslac, ze cos zmienia na dobre w naszym panstwie.
A teraz... Nie potrafie nic dobrego powiedziec o rzadach pis. Zajeli sie wyolbrzymianiem problemow, wygrzebywaniem starych tematow (jak np aborcja, i tak nic z tym nie zrobili), zamiast uczciwa praca. Dokonali pare reform, ale czy sa one dobre? Szkolnictwo? Nie skomentuje... Polityka pro-rodzinna? Becikowe nie zwiekszy przyrostu naturalnego.. A ulga moze nas wiele kosztowac. Nie znam sie na tym, lecz moim zdaniem nie tu lezy problem. Chodzi glownie o prace... Zajeli sie glownie korupcja i ipn.. Owszem, jest to wazne, ale nie najwazniejsze...
Pis stracilo w moich oczach... Podobnie teraz traci platforma. Zamiast skupic sie na wlasnym programie to zajela sie krytyka obecnych rzadow...
Przed wyborami przejrzalabym plany wyborcze po i lid.. I wybralabym jedna z tych dwoch parti...
Chcialabym mieszkac w panstwie liberalnym, swieckim. Bez zadnych swiatyn za panstwowe pieniadze, religi do sredniej... I radia maryja. Chcialabym moc spokojnie studiowac, po studiach znalezc prace i nie bac sie, ze ja strace w momencie, gdy urodze dziecko. Nie chce ciagle sluchac o korupcji, aferach... Nie chce wyjezdzajac za granice widziec, jak sie z polskich politykow smieja... Ale na takie panstwo przyjdzie mi troche poczekac.

Ostatnio edytowany przez Slythia - 18-09-2007 o 19:31.
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem