[Ad. Gothica:
Wymagania systemowe ? Dzisiaj to nie problem. Ja gram na maksymalnych detalach i gra mi się nie zacina, więc dla mnie to nie jest minus.]
To, ze tobie sie nie zacina bo masz dobry sprzet to nie znaczy ze inni maja takiego samego kompa jak ty.
[Ad. Obliviona:
Duży świat ? I co z tego, skoro lasy i inne tereny są zwyczajnie puste ? W Gothicu na każdym kroku można natrafić na jakieś zwierzęta czy NPC, a w Oblivionie można ich ze świecą szukać.]
Wolisz, zeby bylo tak, ze nie mozna bylo przejsc przez las bo co chwila z czyms walczysz??
[Żyjący mieszkańcy ? Niechętnie, ale się z tym zgodzę. Raz nawet przyłapałem strażnika miejskiego na polowaniu, aczkolwiek widok kucającego bałwana w ciężkiej płytowej zbroi prującego do biednych sarenek z łuku był raczej komiczny

]
HUEHUEHUE bardzo smiesne. W gothicu raczej nie widzialem czegos takiego wiec, wole to niz nic

.
[I Oblivion wg. CDA nie jest lepszy. Jest lepszy wg. Allora, który wystawił Obkowi 10 (ale jego głos musiało podzielić chyba 2 innych redaktorów, ale to i tak nie jest większość).]
N dobra niech ci bedzie. Ale Allor chyba wie oczym pisze.
[I jeszcze odnośnie minusów:
Widać plastykowa grafika okraszona zbyt dużą ilością poświaty rekompensuje ci wszystko, czyli brak klimatu, nudne, głupie questy.]
Tutaj chyba mowiles o Gothicu
[Ah, prawie przeoczyłem jeszcze jeden twój plus - świetny system rozwoju postaci ? Hahaha, głupszego Bethesda nie mogła wymyślić. Brak doświadczenia dyskwalifikuje większość questów w Oblivionie - po co je wykonywać, skoro są nudne a jedyną nagrodą za nie jest "dziękuje" i jakiś durny pierścioneczek który na nic się nie przyda.]
Rozwoj postaci jest lepszy niz w G3, tutaj przynajmniej musisz cwiczyc umiejetnosci, zeby wbic lvl. W G dostajes np 500 doswiadczenia za to, ze zaniesiesz komus jakas paczke. Naprawde tak sie rozwinales, ze...