Ludzie, dajcie sobie spokój, to jest naprawdę męczące...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Quentasis
To, ze tobie sie nie zacina bo masz dobry sprzet to nie znaczy ze inni maja takiego samego kompa jak ty.
|
Ale dla wielu to już nie minus. To tak jakbyś teraz powiedział "Pierwszy Unreal jest do rzyci, bo kiedyś miał wymagania".
Cytuj:
Wolisz, zeby bylo tak, ze nie mozna bylo przejsc przez las bo co chwila z czyms walczysz??
|
W Gothicu jest tych zwierząt w sam raz. Idąc przez las oczywistym jest, że będziemy trafiać na jakieś dzikie bestie które z lubością by nas pożarły. Zresztą, w większości wypadków można bezproblemowo uniknąć walki ze zwierzem, więc znów, do czego pijesz ?
Cytuj:
HUEHUEHUE bardzo smiesne. W gothicu raczej nie widzialem czegos takiego wiec, wole to niz nic .
|
Bardzo śmieszne, bo nieudolne animacje postaci podczas walki są zaiste mocno komiczne. A to jest właśnie kolejny minus Obliviona - walki. Jak widzę jak walczy dwoje "rycerzy" to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać. Toż to Rasiak jest już mniej drewniany. Panom z Bethesdy radziłbym zobaczyć Dark Messiah, walki tam są wykonane perfekcyjnie (no i w DM jest cielesność, czego w Obku nie doświadczymy).
Cytuj:
N dobra niech ci bedzie. Ale Allor chyba wie oczym pisze.
|
Widać wtedy miał słabszy dzień. Może oślepł od tej tandetnej poświaty ?
Cytuj:
Tutaj chyba mowiles o Gothicu
|
Kwestia gustu. Dla mnie jest mniej plastykowy niż Oblivion, CormaC z CDA (do którego odwołujesz się z taką lubością) stwierdził to samo. A przecież on wie co mówi, prawda ?
Cytuj:
Rozwoj postaci jest lepszy niz w G3, tutaj przynajmniej musisz cwiczyc umiejetnosci, zeby wbic lvl. W G dostajes np 500 doswiadczenia za to, ze zaniesiesz komus jakas paczke. Naprawde tak sie rozwinales, ze...
|
To jest tylko gra. Nie musi być w tej kwestii realna - liczy się przede wszystkim rozrywka której doświadczy gracz. A ja graczem jestem i wolę system z Gothica niż z Obliviona. Bo zresztą w G3 siłą nie rośnie ci dlatego, że przyniesiesz komuś paczkę ziela. Rośnie ci dlatego, że jakiś inny człowiek pomógł ci ją zwiększyć. Nie trudno sobie wyobrazić, że razem pracowali nad muskulaturą Bezimiennego, w końcu RPG = gra wyobraźni. Zresztą, jeśli dokonasz udanego włamu, rosną ci zdolności złodziejskie, jeśli pójdziesz na polowanie z doświadczonym myśliwym, rosną ci znowu zdolności myśliwskie. A jeśli będziesz podnosił ciężkie kamienie młyńskie - zwiększysz swoją siłę. Ale dobra, to się nie powinno liczyć, bo to tylko ilości symboliczne.
@Edit:
Btw: naucz się cytować...