Moje propozycje na zmiany w nowym update.
Clipsoftowi zależy, żeby jak najwięcej ludzi grało w tibie. A jest kilka rzeczy przez które odechciewa się grać. Oto kilka z nich, które według mnie powinny być zmienione.
1. TRADE - człowiek od zmysłów odchodzi jak przez tydzień po 3h dziennie próbuje sprzedać np. dragon lance albo inny item. Co to za przyjemność, tracić czas na sprzedawanie przedmiotów? Wiem, że ten item można sprzedać u djinna za grosze, ale nie każdy ma quest. Nie wszystkie itemy można sprzedać do djinna. Moja propozycja jest aby zmienić trade. Umieszczało by się przedmiot w trade depozycie, podawało cenę i ogłoszenie sprzedaży byłoby widoczne cały czas (nawet gdy nie jesteś zalogowany). Gdy ktoś kupi przedmiot to automatycznie kasa idzie do banku na twoje konto, a koleś bierze przedmiot. Bo co to za przyjemność tracić tyle czasu na sprzedaż???
2. SPRAWA KICKÓW, LAGÓW, DEDÓW - czy jest coś bardziej denerwującego niż wbijanie lv przez tydzień i tu nagle admin resetuje ci łącze, dead i tracisz 10% expa? (facc). Powinno być tak, że w wypadku deda po 5 sekundach twoja postać zostaje wylogowana. Żeby ludzie celowo nie resetowali kompa podczas ataku pk to można zrobić, aby podczas ataku pvp było wylogowywanie po 1 min, a podczas ataku pvm po 5sec. Według mnie to uczciwe i ludzie nie będą się wściekać i kończyć z tibią.
3. BALANCE PROFESSION - tu już clipsoft poczynił duże zmiany (na +). Można trochę wzmocnić sorca/druida, żeby nie płakali. Druidowi powinni dodać jakiś czar. Dla knighta jakaś broń z 1 ataku, aby można było trenować skille na światach non-pvp.
Na razie tyle, jutro jeszcze dopisze jakie zmiany widzę w tibii. Jeżeli ktoś z tego forum mnie poprze to napisze ten post na forum tibia.org. Czekam na komentarze i pozdrawiam;p
|