Moja ocena jest taka:
Miecz Yazona jest ok. Jeśli chodzi o grafę jest bardzo podobny do 2Hsworda, więc pewnie by się łatwo przyjał przez graczy. Jednak wadą jego jest to, że odbiega nieco od wyglądy katany. Jest prosty, brak mu detali, krzywizny itp. Przez to sprawia wrażenie ZWYKŁEGO 2Hsworda.
Miecz Shanheavela jest też dobry. Trochę za bardzo przezsunięty w lewo. Ciemna rączka, nawet trochę za ciemna. Starannie wykonana krzywizna. A mimo to wydaje się jakiś taki.. krzywy.
Miecz Irisa niezbyt przypadł mi do gustu. Ostrze jest mocno połamane. Pozaty m Tsuba (grada) jest cięzko widoczna i zlewa się z Tsuką (rękojeścią).
Miecz Rabbita wygląda jak nóż Legolasa z LOTRa. W rzeczywistosci jest to pomniejszony obrazek, nic więc dziwnego że jest troche nieczytelny.
Miecz Arrivalda też jest w miarę ok. Rękojeść jednak trochę zbyt cukierkowata i minimalnie za dluga proporcjonalnie do ostrza. Brakuje krzywizny.
Miecz Nonzumana jest w miarę ok. Ostrze kończy się nagle, brakuje charakterystycznego ścięcia. Mała paleta kolorów. Ładna krzywizna nadaje jednak dobrego efektu.
Miecz kuraja to prawdziwy majstersztyk. Wyraźny kontur i żywe kolory, trochę nawet ZA żywe jak na miecz. Gratis dostajemy Sayę (pochwę). Dużo detali i piękne frędzelki dla ozdóbki

Szkoda tylko, że brakuje krzywizny.
Miecz Maćka to w rzeczywistości mój miecz przerobiony przez niego, nie będę więc go specjalnie oceniał. Powiem jedynie, że niewiele praktycznych zmian dostrzegłem.
Miecz kawiora jest ok. Ostrze świetnie wycieniowane, szkoda, że bez krzywizny. Rekojeść za krótka i pozostawia wiele do życzenia. To ładny mieczyk, ale do katany mu daleko.
Mój miecz - jego także nie będę oceniał. Powiem tylko, że krzywizna niezbyt mi wyszła i w rezultacie otrzymałem efekt pogiętej blachy. Starałem się to jednak nadrobić proporcjami, kolorystykąi ozdóbkami jak frędzelki, czy kapturek.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
A co do ników - i tak kazdy moze sobie odpalic TAMTEN topic i zobaczyc, co kto narysował. Ja mam nadzieję, że publika wybierze najlepszy miecz, a nie najlepszego twórcę.
a tu macie przykład prostej katany.